Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen

Landal Reeuwijkse Plassen is een leuk vakantiepark midden in de Randstad, met stijlvolle vakantiehuisjes aan het water. Niet ver van Leiden, Gouda, Zoetermeer en Woerden. Met voor kinderen een grote houten speeltuin, avonturenroute en binnenzwembad. In de zomer kun je daarnaast varen, suppen en surfen. We vertellen er alles over in deze review van Landal Reeuwijkse Plassen!

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Landal Reeuwijkse Plassen is een leuk vakantiepark midden in de Randstad, met stijlvolle vakantiehuisjes aan het water. Niet ver van Leiden, Gouda, Zoetermeer en Woerden. Met voor kinderen een grote houten speeltuin, avonturenroute en binnenzwembad. In de zomer kun je daarnaast varen, suppen en surfen. We vertellen er alles over in deze review van Landal Reeuwijkse Plassen!

Review Landal Reeuwijkse Plassen: vakantiepark aan het water

Landal Reeuwijkse Plassen is een relatief nieuw vakantiepark, geopend in 2016. Alle vakantiehuizen in dit park liggen aan het water. Je vaart dus zo de Reeuwijkse Plassen op met een boot.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Landal Reeuwijkse Plassen is een relatief nieuw vakantiepark, geopend in 2016. Alle vakantiehuizen in dit park liggen aan het water. Je vaart dus zo de Reeuwijkse Plassen op met een boot.

Lekker buiten spelen

Voor kinderen is er de speeltuin genaamd Natuurspeeleiland. Deze ruim opgezette houten speeltuin heeft verschillende delen. Zoals een speelhuisje met glijbaan, kabelbaan en schommels. Vergeet je regenlaarzen niet, dan kunnen peuters, kleuters en jonge kinderen lekker ravotten. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Rondom het park is een leuk wandelpad voor gezinnen met kinderen: de Avonturenroute. Met onder andere stappalen, doolhof, sligertouw, tipi bouwen en een klein blotevoetenpad.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Rondom het park is een leuk wandelpad voor gezinnen met kinderen: de Avonturenroute. Met onder andere stappalen, doolhof, sligertouw, tipi bouwen en een klein blotevoetenpad.

Wat we echt hebben gemist is een voetbalveld of een multisportveld. Voor wat oudere kinderen en jonge tieners is dat doorgaans de plek waar ze elkaar ontmoeten. Door het vele water op dit park is er ook geen grasveld waar je kunt voetballen zonder dat je bal in het water belandt.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen.

Op dit vakantiepark kun je SUP’s en kano’s huren. En natuurlijk fietsen.

Op dit vakantiepark kun je SUP's en kano's huren. En natuurlijk fietsen.

Watersport op de Reeuwijkse Plassen in het zomerseizoen

Het Landal park ligt direct aan de Reeuwijkse Plassen. Dit heeft in de zomer een leuk strand met volleybal net.

Aan het strand van de Reeuwijkse Plassen zit een windsurfclub.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Aan het strand van de Reeuwijkse Plassen zit een windsurfclub.

Ook is er bij het strand van de Reeuwijkse Plassen een kleurrijke speeltuin met mooie street art schilderingen.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Ook is er bij het strand van de Reeuwijkse Plassen een kleurrijke speeltuin met mooie street art schilderingen.

Wat ook heel leuk is, is dat je over een pad tussen de Reeuwijkse Plassen door kunt lopen. Het zijn flinke afstanden om een rondje te lopen, maar je kunt ook een stukje lopen en weer terug wandelen.

Wat ook heel leuk is, is dat je over een pad tussen het water door kunt lopen. Het zijn flinke afstanden om een rondje te lopen, maar je kunt ook een stukje lopen en weer terug wandelen.

Binnenzwembad en speelzolder

Landal Reeuwijkse Plassen heeft een binnenzwembad met een aardig groot banenzwembad. Daarnaast is er een peuterbadje. Er is geen glijbaan of iets dergelijks, maar onze kinderen vermaakten zich er prima.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Landal Reeuwijkse Plassen heeft een binnenzwembad met een aardig groot banenzwembad. Daarnaast is er een peuterbadje. Er is geen glijbaan of iets dergelijks.

Daarnaast is er binnen een speelzolder. Dit is een binnenspeeltuin voor kinderen tot 10 jaar.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Er is binnen een speelzolder. Een binnenspeeltuin voor kinderen tot 10 jaar.

Restaurant Osteria zag er leuk uit, maar hebben we niet uitgeprobeerd. We hebben alleen in de bar even wat gedronken. En bij de ijssalon een ijsje gehaald. In de zomer is er een terras aan het water.

Restaurant Osteria zag er leuk uit, maar hebben we niet uitgeprobeerd. We hebben alleen in de bar even wat gedronken. En bij de ijssalon een ijsje gehaald. In de zomer is er een terras aan het water.

Het animatieteam van Landal Reeuwijkse Plassen

Toen wij in de herfstvakantie Landal Reeuwijkse Plassen bezochten was er iedere dag een vrij uitgebreid programma van het animatieteam. Het programma sprak vooral kleine kinderen aan.

Onze kinderen vonden dat wel jammer, aangezien ze daar wel graag vriendjes hadden willen maken. Pas aan het einde van de week was er wat voor oudere kinderen, maar toen gingen we al bijna naar huis.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat dit in andere vakanties anders is. Ik zag in de zomervakantie bijvoorbeeld meer voor tieners.

Toen wij in de herfstvakantie het park bezochten was er iedere dag een vrij uitgebreid programma van het animatieteam. Het programma sprak vooral kleine kinderen aan. Onze kinderen vonden dat wel jammer, aangezien ze daar wel graag vriendjes hadden willen maken. Het is natuurlijk goed mogelijk dat dit in andere vakanties anders is.

Ons vakantiehuisje: 4-persoons waterwoning 4L

We boekten een 4-persoons waterwoning 4L, subtype Vlist. Deze heeft een sauna, wat we graag wilden. Bovendien heeft dit huisje een wasmachine. Ook fijn: de vakantiehuizen op Landal Reeuwijkse Plassen hebben zonnepanelen.

Alle huisjes op dit vakantiepark liggen aan het water. In ons geval was er vrij veel riet, dus het water was maar op een klein stukje zichtbaar.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Alle huisjes op dit vakantiepark liggen aan het water. In ons geval was er vrij veel riet, dus het water was maar op een klein stukje zichtbaar.

De woonkamer van waterwoning 4L Vlist heeft een open keuken en grote ramen. Het is daarnaast sfeervol en modern ingericht. (We hadden onze eigen Nintendo Switch mee.) Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Boven zijn twee slaapkamers. Ook is er een sauna en een badkamer. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Uitjes in de buurt van Landal Reeuwijkse Plassen

Op Leuk met kids vind je allerlei reviews van uitjes in Zuid-Holland. Daarnaast vind je handige lijstjes met uitjes voor peuters, kleuters en jonge kinderen en met uitjes voor oudere kinderen en tieners. Ook delen we op Instagram regelmatig tips.

Museumpark Archeon

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt Museumpark Archeon. Onze kinderen houden van geschiedenis en vinden Archeon een tof openluchtmuseum annex themapark. Bekijk onze review van Museumpark Archeon, met 10 handige tips voor gezinnen met kinderen. Op reis door de Prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen.

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt Museumpark Archeon. Onze kinderen houden van geschiedenis en vinden Archeon een tof openluchtmuseum annex themapark. Bekijk onze review van Museumpark Archeon, met 10 handige tips voor gezinnen met kinderen. Op reis door de Prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen.

Gouda met kinderen

Gouda ligt naast de Reeuwijkse Plassen, dus daar zijn we een dagje geweest. We hebben door de stad gewandeld, de straatjes rond de Sint Janskerk zijn schattig. Daarnaast hebben we de vele vintage winkels bezocht.

De kinderen vonden de Playtoday LEGO Shop met speelruimte heel leuk. Cadeauwinkel Juffrouw Saartje vonden kleine meis en ik leuk. Daarnaast vonden we het Groenendaalkwartier charmant.

Het centrum van Gouda.

We hebben geluncht bij het sfeervolle vegetarische lunchcafé Curcuma. Ook hebben we koffie gedronken bij Brownies & downieS.

We hebben overwogen om naar de Gouda Cheese Experience of de Siroopwafelfabriek te gaan. Maar we vonden het dure uitjes en de museumkaart is er niet geldig. We hebben natuurlijk wel een lekkere stroopwafel gehaald.

In onderstaand filmpje op Instagram laat ik deze leuke adresjes in Gouda zien.

Samenvatting review Landal Reeuwijkse Plassen

Wil je meer weten, kijk dan even op de website van dit vakantiepark. De samenvatting van deze review: Landal Reeuwijkse Plassen is een sfeervol vakantiepark met vakantiehuisjes aan het water.

In de zomer is het door de watersport faciliteiten denk ik een leuk park voor gezinnen met oudere kinderen en tieners. Buiten het zomerseizoen is het een leuk park voor ouders met peuters, kleuters en jongere kinderen. Kinderen zonder zwemdiploma moet je vanzelfsprekend wel goed in de gaten houden met het vele water.

Review Landal Reeuwijkse Plassen met kinderen. Landal Reeuwijkse Plassen is een leuk vakantiepark midden in de Randstad, met stijlvolle vakantiehuisjes aan het water. Niet ver van Leiden, Gouda, Zoetermeer en Woerden. Met voor kinderen een grote houten speeltuin, avonturenroute en binnenzwembad. In de zomer kun je daarnaast varen, suppen en surfen. We vertellen er alles over in deze review van Landal Reeuwijkse Plassen!

Er zijn ook tweepersoons huisjes, fijn voor stellen die van water houden. Verder kunnen opa en oma en een gezin eventueel een apart huisje boeken. Daarnaast zijn er 12-persoons en 20-persoons huisjes, leuk voor een familieweekend of vriendengroep.

Naast deze review van Landal Reeuwijkse Plassen vind je op Leuk met kids nog veel meer tips voor uitjes en vakanties. Ook vind je hier nog meer reviews van Landal parken. Daarnaast delen we Instagram nog meer tips voor uitjes en vakanties.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids