Landal Heideheuvel review: Veluwe natuur, knutselen en zwembad

Landal Heideheuvel ligt op de Veluwe, in Beekbergen vlakbij Apeldoorn. Wij boekten er een weekje met de kinderen. Om te genieten van de natuur op de Veluwe. Maar ook om te knutselen in het atelier en te zwemmen in het zwembad. Kijk mee naar onze review van Landal Heideheuvel.

Landal Heideheuvel review: Veluwe natuur, knutselen en zwembad. Landal Heideheuvel ligt op de Veluwe, in Beekbergen vlakbij Apeldoorn. Wij boekten er een weekje met de kinderen. Om te genieten van de natuur op de Veluwe. Maar ook om te knutselen in het atelier en te zwemmen in het zwembad.

Review: Landal Heideheuvel op de Veluwe met kinderen

Deze voorjaarsvakantie besloten we een weekje weg te gaan. Een weekje het bos in, naar Landal Heideheuvel op de Veluwe. Dat begon even anders dan gedacht, met storm Eunice. Ook na de storm bleef het nog een aantal dagen flink waaien en regenen. We waren van plan iedere dag het bos in te gaan, maar het eerste deel van de week werd dat helaas in heel Nederland afgeraden. We begonnen de week dus met veel zwemmen en knutselen, later zijn we gelukkig ook nog lekker het bos in gegaan.

Buiten spelen bij Landal Heideheuvel

Belangrijk bij een kinder review: Landal Heideheuvel heeft rondom het centrumgebouw verschillende speeltuin onderdelen. Voor kleintjes is er daarnaast een dierenweide.

De speeltuin van Landal Heideheuvel op de Veluwe.

Ook voor wat oudere kinderen zijn er leuke onderdelen, bijvoorbeeld dit klimrek.

De speeltuin van Landal Heideheuvel op de Veluwe. Ook voor wat oudere kinderen zijn er leuke onderdelen, zoals bijvoorbeeld dit klimrek.

Een air trampoline vinden onze kinderen ook altijd erg leuk. Daar kunnen ze lekker hun energie kwijt.

Een air trampoline vinden onze kinderen ook altijd erg leuk. Daar kunnen ze lekker hun energie kwijt.

Naast de speeltuin in het centrum, zijn er ook verspreid over het park leuke speeltuinen. Zo had de speeltuin naast nummer 121 een leuk klimrek.

Landal Heideheuvel op de Veluwe: natuur, knutselen en zwembad. Naast de speeltuin in het centrum, zijn er ook verspreid over het park leuke speeltuinen. Zo had de speeltuin naast nummer 121 een leuk klimrek.

Daarnaast had de speeltuin naast nummer 104 allerlei leuke onderdelen, waaronder een tafeltennistafel, waterspeeltuin, lange schommel en een klimrek met glijbaan.

Landal Heideheuvel op de Veluwe: natuur, knutselen en zwembad. Naast de speeltuin in het centrum, zijn er ook verspreid over het park leuke speeltuinen. Zo had de speeltuin naast nummer 104 allerlei leuke onderdelen, waaronder een tafeltennistafel, waterspeeltuin, lange schommel en een klimrek met glijbaan.

Een tip: boek een huisje naast of vlakbij een van deze speeltuinen. Zeker als je kleintjes hebt, dan is het ideaal als ze in de buurt van je huisje kunnen spelen.

Buiten sporten

Naast het multisportveld, is er ook een tennisbaan. Toen wij hier in de voorjaarsvakantie waren, werd er maar een paar keer sport georganiseerd. In een week konden de kids twee keer voetballen en een paar keer boogschieten. Op Landal Rabbit Hill werden er bijvoorbeeld meer sport- en spelactiviteiten door het activiteitenteam worden georganiseerd. Aan het einde van dit artikel vertel ik meer over de verschillen tussen de Landal parken op de Veluwe.

Naast het multisportveld, is er ook een tennisbaan.

Zodra het weer wat beter werd, wilden de kids midgetgolven. De minigolfbaan ligt ook in het centrumgebied van het park.

Landal Heideheuvel op de Veluwe: natuur, knutselen en zwembad. Zodra het weer wat beter werd, wilden de kids midgetgolven. De minigolfbaan ligt ook in het centrumgebied van het park.

Op het park kun je skelters huren, een leuke manier om het park te ontdekken voor kinderen.

Op het park kun je skelters huren, een leuke manier om het park te ontdekken voor kinderen.
Binnen spelen bij Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel heeft een fantastisch Atelier waar kinderen kunnen knutselen. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, maar daarnaast kunnen de kinderen er overdag zelf knutselen. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. “Ze hebben hier net zo veel als op school”, aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt thee zetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke gezellig!

Landal Heideheuvel heeft een fantastisch Atelier waar kinderen kunnen knutselen. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, maar daarnaast kunnen de kinderen er overdag zelf knutselen. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. "Ze hebben hier net zo veel als op school", aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt thee zetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke gezellig!

Naast knutselen, kun je in het atelier ook spelen. Er is bijvoorbeeld een knikkerbaanwand, een verzameling KAPLA en een bak met binnenspeelzand. Maar er is ook een LEGO muur, waar kinderen teksten van LEGO op maken. Als er activiteiten in het atelier plaatsvinden is het soms al wat eerder gesloten, dat is wel even opletten.

Landal Heideheuvel heeft een fantastisch Atelier waar kinderen kunnen knutselen. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, maar daarnaast kunnen de kinderen er overdag zelf knutselen. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. "Ze hebben hier net zo veel als op school", aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt thee zetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke gezellig!

In en rond het atelier worden creatieve activiteiten georganiseerd. Zo konden de kinderen een shirt tie dye verven en kon je dit soort touwtjes in je haar laten zetten. Ook werden er lampionnen geknutseld voor de lampionnenoptocht.

Rondom het atelier worden creatieve activiteiten georganiseerd.
Binnen sporten

Landal Heideheuvel heeft een overzichtelijk binnenzwembad met een peuterbad. Daarnaast is er een infraroodsauna, heel fijn voor ouders.

Landal Heideheuvel heeft een overzichtelijk binnenzwembad met een peuterbad. Daarnaast is er ook een infraroodsauna.

Ook heeft het park een bowlingbaan, tot grote vreugde van man en kids. Terwijl zei lekker gingen bowlen, kon ik een tijdschriftje lezen!

De bowlingbaan van Landal Heideheuvel.
De brasserie van Landal Heideheuvel

Het centrumgebied van Landal Heideheuvel ligt mooi tussen de bomen, je hebt hier echt het gevoel van de Veluwe dus. De brasserie ligt naast de speeltuin. ’s Zomers kun je op het terras zitten terwijl de kids in de speeltuin spelen. In een deel van de brasserie zijn honden welkom, handig als je je huisdier meeneemt.

Landal Heideheuvel heeft een brasserie in het centrum van het park, naast de speeltuin. 's Zomers kun je op het terras zitten terwijl de kids in de speeltuin spelen.

Een tip: reserveer op tijd. Toen wij op donderdagochtend wilden reserveren was de brasserie al vol voor die avond. We hebben het eten dus niet kunnen uitproberen, alleen de taart en die was heerlijk 😉

cheesecake
Wandelen en fietsen in het bos

Zoals gezegd was het weer nogal stormachtig en regenachtig deze voorjaarsvakantie. Daardoor konden we minder vaak het bos in dan we hadden gehoopt. Rondom het park kun je namelijk goed wandelen en fietsen, bij aankomst kregen we een boekje met een paar routes.

Loenense watervallen

Zo liggen vlakbij het park de Loenense watervallen. De waterval stond uit vanwege onderhoud. Dat vonden onze kinderen alleen maar leuk, want daardoor konden ze omhoog klimmen op de plek waar normaal de waterval stroomt.

Loenense watervallen

Ons huisje: 4C1

Wij hebben een 4 persoonscomfort huisje geboekt, type 4C1. Wat ik altijd fijn vind bij Landal op de Veluwe, is dat de huisjes in bosachtig gebied liggen en niet te dicht bij elkaar, zo ook bij Heideheuvel.

Landal Heideheuvel op de Veluwe, comfort huisje 4C1, we namen de hond mee.

Het huisje is lekker ruim. De keuken heeft een redelijk grote koelkast en een vaatwasser. Het enige dat we misten was een oven, er is alleen een magnetron. De badkamer leek recent gerenoveerd en je doucht in had, wat met kinderen handig is.

het huisje

De huisjes 4C1 en 4C2 zijn ongeveer even groot, maar er is een verschil. 4C1 heeft één kinderslaapkamer met twee bedden, 4C2 heeft twee kinderslaapkamers met ieder één bed. Als je kinderen elkaar wakker houden of overdag soms even alleen willen zijn, dan is 4C2 dus handiger. Wij vonden 4C1 juist handiger, omdat de kids daar tussen de bedden wat ruimte hebben om samen te spelen. Dat scheelt weer rondslingerend speelgoed in de woonkamer.

de kinderkamer
Vakantie met hond

Deze vakantie kwam onze oppashond een weekje logeren. Hij ging dus gewoon mee naar Landal Heideheuvel. We kregen een huisje vlakbij de hondenuitlaatplaats, wel zo handig. Verder is er nog een hondendouche op het park, maar die hebben we in de winter niet gebruikt. In een deel van het restaurant mogen honden mee naar binnen en bijvoorbeeld ook in het atelier. Dat vond ik ideaal, want dan hoef je de hond niet alleen te laten in het huisje.

De hond mee naar Landal Heideheuvel op de Veluwe.

Landal Heideheuvel, Rabbit Hill of Miggelenberg: welke is leuker?

Landal Heideheuvel, Landal Rabbit Hill en Landal Miggelenberg liggen alle drie vlakbij Apeldoorn en in het bos op de Veluwe. Alle drie zijn het mooie vakantieparken, maar welke moet je nou kiezen? De parken hebben allemaal een overdekt zwembad, een speeltuin, een dierenweide, een restaurant, een sportveld en een minigolfbaan.

Landal Miggelenberg heeft een fantastische speeltuin genaamd Avonturenhof. Hier kun je ook heel leuk met water spelen, echt de ideale plek als je kids graag kliederen met water. Daarnaast is er een tokkelbaan en kun je lasergamen. Dit park lag voor mijn gevoel het rustigste, ook een plek voor rustzoekers dus.

Bij Landal Rabbit Hill vonden we het entertainmentprogramma het meest sportief. De kinderen konden in de vakantie twee keer per dag een sport of spel doen. Daarnaast is er een leuke binnenspeeltuin en buiten een tokkelbaan en in de speeltuin een air trampoline. Kortom, de ideale plek als je kinderen hebt die graag bewegen.

Landal Heideheuvel heeft zoals je in deze review kunt zien een fantastisch atelier waar kinderen kunnen knutselen. Heb je kinderen die graag knutselen, dan is dit dus een hele fijne plek. Ook zijn er naast de de speeltuinen in het centrum van het park, leuke speeltuinen verspreid over het park.

Uitjes in de buurt

Landal Heideheuvel ligt aan de oostkant van de Veluwe, een prima plek voor wandelingen dus. Dat kan in de buurt van het park, maar het Nationale Park De Hoge Veluwe is ook niet ver weg. Daarnaast ligt het niet ver van Apeldoorn en Deventer. Maar Landal Heideheuvel ligt ook aan de A50, waardoor je relatief snel in Arnhem en Zwolle bent.

In Deventer gingen we naar het Speelgoedmuseum. Dit museum zit aan de Brink, in twee koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Natuurlijk kun je hier heel veel speelgoed uit oude tijden bekijken. Maar je kunt in een aantal ruimtes ook heel leuk spelen met speelgoed van nu. Zo is er onder meer KAPLA, een flipperkast, een poppenkast, een poppenhuis, pacman spel en een interactief spel met je eigen getekende avatar.

In Deventer gingen we naar het Speelgoedmuseum. Dit museum zit aan de Brink, in twee koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Natuurlijk kun je hier heel veel speelgoed uit oude tijden bekijken. Maar je kunt in een aantal ruimtes ook heel leuk spelen met speelgoed van nu. Zo is er onder meer KAPLA, een flipperkast, een poppenkast, een poppenhuis, pacman spel en een interactief spel met je eigen getekende avatar.

Ook de Apenheul en Julianatoren zijn in de buurt. De Julianatoren gingen we een paar jaar geleden al eens heen. Dit is een relatief klein pretpark, waardoor het ook voor kleintjes leuk is.

Uitje met kids: de Julianatoren met de theatershow van Jul & Julia

In Zwolle zijn we vorige zomer geweest. Echt een aanrader, wij vonden het een hele leuke stad met kinderen.

Citytrip met kinderen naar Zwolle. Wat een leuke stad is Zwolle! Deze zomer bezochten we de stad tijdens onze kampeervakantie. We gaan zeker terug, wat een leuke stad. Dit zijn onze tips voor een citytrip naar Zwolle.

Arnhem is ook een hele toffe stad. Hier vind je bijvoorbeeld het Watermuseum, waar je zowel buiten als binnen leuke dingen kunt doen.

Watermuseum: technisch museum voor nieuwsgierige kinderen in Arnhem

Zoek je een leuk restaurant in de buurt? Kijk dan even naar onze lijst met kindvriendelijke restaurants in Gelderland.

Meer over Landal Heideheuvel op de Veluwe

Wil je meer weten over Landal Heideheuvel op de Veluwe? Kijk dan even op de site van Landal Heideheuvel.

Landal Heideheuvel review: Veluwe natuur, knutselen en zwembad. Landal Heideheuvel ligt op de Veluwe, in Beekbergen vlakbij Apeldoorn. Wij boekten er een weekje met de kinderen. Om te genieten van de natuur op de Veluwe. Maar ook om te knutselen in het atelier en te zwemmen in het zwembad.

Naast deze review van Landal Heideheuvel, vind je hier nog meer reviews van Landal parken. Zoek je meer vakantie inspiratie in eigen land? Kijk dan even naar onze tips voor vakantie in Nederland. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig leuke ideeën.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids