LEGO City stadscentrum 60292: nieuwe dingen & veel speelmogelijkheden

LEGO heeft een leuke nieuwe set: LEGO City stadscentrum. Deze LEGO set is voor kinderen vanaf 6 jaar. Erg leuk voor kinderen die graag verhalen verzinnen, want er zijn opvallend veel speelmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook een paar toffe nieuwe dingen bij deze set!

LEGO City ontwikkelt iedere keer leuke nieuwe sets. Wij mochten zo’n nieuwe set testen: het LEGO City Stadscentrum (60292). Dennis bouwde samen met kleine meis. We laten alle leuke details zien en hoe we de set combineerden met haar andere LEGO.

LEGO City stadscentrum voor bouwers en voor spelers

Er zijn kinderen die met LEGO vooral graag bouwen. En je hebt kinderen die het bouwen leuk vinden, maar er ook eindeloze verhalen mee willen spelen. Voor die tweede groepen kinderen is het stadscentrum van LEGO City een ideale set. Het is razendsnel opgebouwd en als er iets stuk gaat is het makkelijk te herstellen. Verder kun je met de vele verschillende gebouwen, wegen en andere voorzieningen uren spelen.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Qua thema’s past de set bij verschillende soorten LEGO verzamelingen. Deze set past perfect binnen de inmiddels indrukwekkende LEGO City stad van mijn zoon. Maar het past ook prima bij de verzameling LEGO Friends van mijn dochter. Ik bouwde de set met mijn dochter van 6 jaar, maar haar broer van 9 jaar speelde natuurlijk ook mee.

een makkelijke set om te bouwen

Heel veel speelmogelijkheden

Bij deze doos kun je als kind hele verhalen verzinnen. Er is een pizzeria, een dojo, een wasstraat, een parkje en afvalcontainers met een vuilnisophaalwagen. De voorzieningen passen allemaal in een modern centrum, zelfs een daktuin ontbreekt niet. Onze kinderen herkenden dit dan ook onmiddellijk en spelen er inmiddels al dagen achter elkaar mee.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Nieuwe karakters

Wat bijdraagt aan de fantasie zijn de vele verschillende karakters in de set. Er is iemand die de wasstraat bedient, een pizzabakker en een dief. Maar je hebt ook nog een aantal bijzondere poppetjes.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Er is bij deze set duidelijk nagedacht over diversiteit. Zo is er een blinde meneer met een blindengeleidehond. Daarnaast zijn de politieagent en de medewerker van de wasstraat nou eens geen man, maar vrouw.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Kinderen als toevoeging kende ik al van de LEGO van zoonlief. Maar een LEGO baby is echt nieuw voor mij. Dochterlief stortte zich vol overgave op de baby en haar moeder in het park. Ook de pizzeria met kok vindt ze heel leuk.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Zoonlief was vooral in de wasstraat te vinden, die rollende borstels zijn een prachtig detail. De containers vond hij ook heel interessant, omdat recyclen dankzij het Klokhuis echt een fascinatie voor hem is (en hopelijk ook voor zijn generatie).

Nieuwe bouwplaten

Zelf ben ik opgegroeid met Maan LEGO en bouwplaten met kraters. De flexibele straatplaten zijn dan ook nieuw voor mij en ze zijn echt een goede toevoeging. Je kunt zelf bepalen waar je de stukken aan elkaar klikt en zelfs de streepjes in het midden kun je (deels) aanpassen met gladde tegels.

Nieuwe LEGO City flexibele bouwplaten

De flexibele LEGO straatplaten kun je los gebruiken. Maar ook in combinatie met de traditionele grondplaten. Ze zijn wat dikker dan de die grondplaten. Je klikt ze dan ook op een traditionele bouwplaat, niet er aan. Om het hoogteverschil te overbruggen zitten er een soort afrit tegels bij. Hier onder zie je hoe we de set hebben gecombineerd met andere LEGO en hoe het aan elkaar vastklikt.

Nieuwe flexibele bouwplaten

Je kunt natuurlijk ook de traditionele grondplaten met een weg er op kopen. Maar het voordeel van deze nieuwe wegen is dat je zelf precies de vorm kunt bedenken. Telkens opnieuw, als je weer een nieuw idee hebt gedacht. Deze wegplaten zijn onderdeel van een aantal nieuwe LEGO City sets, maar ook los te koop.

Het stadscentrum in combinatie met andere LEGO

Zoonlief had al langer een LEGO City trein tafel bureau, dochterlief heeft sinds kort ook een speciale tafel voor de LEGO. Aan haar LEGO bureau hebben we deze LEGO City stadscentrum set toegevoegd.

Het zelfgemaakte LEGO Friends bureau, DIY LEGO tafel

De kleine flexibele straatplaten zijn daar ideaal voor, die lopen nu voor de andere bouwwerken langs. Haar LEGO collectie is een mengeling van LEGO City, LEGO Friends en zelfs onze oude Fabuland.

Meer weten

Deze LEGO City stadscentrum set (60292) is echt een toevoeging aan je grote of kleine LEGO collectie. Wil je meer weten over deze set, kijk dan even bij Bol.com. De wegplaten zijn ook los te koop bij Bol.com.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Op Leuk met kids schrijven we regelmatig over LEGO. Zo schreven we over onze zelfgebouwde LEGO City treintafel, allerlei LEGO bouw ideeën, een boek met LEGO weetjes, heel veel LEGO cadeau ideeën, tips voor LEGOLAND en LEGO House en nog veel meer. Ook op Instagram delen we regelmatig LEGO ideeën.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids