Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 

Laat die zomer maar komen

Wat is het fijn, die heerlijke lange dagen. Lekker veel naar buiten en genieten van het zonnetje. Gelukkig mag er ook weer steeds meer. In de nieuwste Leuke Update deel ik weer heel veel nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar natuurlijk ook heel veel inspiratie voor de zomer!
De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Thuis naar buiten

We hebben de schuur groen geverfd, overal waar je kijkt is nu groen! We willen de tuin het hele jaar groen laten zijn. Op de schuttingen groeit klimop, over bijna de hele zijkant. Doordat de schuur en tuindeur groen zijn is achterin de tuin een soort groene wand ontstaan. De binnenkant van de deur is ook groen, maar dan met krijtverf.

“Mama, ik wil ook graag een verjaardagstaart in de tuin!” Kleine meis was in maart al jarig, maar het was toen natuurlijk nog veel te koud. Daarom vierden we alsnog haar verjaardag met taart in de tuin. We maakten een zomerse taart met bloemen.

Hartstikke leuk dat er met de kinderen allerlei kinderspullen het huis inkomen, maar het is ook best fijn als je huis niet oogt als een groot schreeuwerig prentenboek. Daarom ben ik altijd op zoek naar leuk onbreekbaar melamine en bamboe kinderservies, in kleuren en prints waar zowel de kids als wijzelf vrolijk van worden.
Schuur verven en opknappen: zo heb je altijd groen en kleur in de tuin
Recept voor zomerse taart met bloemen
Onbreekbaar melamine en bamboe kinderservies

Uitjes en vakantie met kids

Het mag weer: uitjes en vakantie. In de zomer kun je lekker naar buiten, er zijn zoveel toffe uitjes. Ik maakte handige overzichten met kindvriendelijke uitjes buiten en de leukste speeltuinen in heel Nederland.

Wij zijn voor het eerst weer een weekendje weg geweest. Want Landal heeft wat nieuws: de Landal Adventure app, een game om de natuur in te gaan. Een kruising tussen Minecraft en Pokemon Go, maar dan in de natuur. Zoonlief en ik hebben de Landal Adventure game app samen getest en zijn enthousiast.

Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuis in Nederland, leuk voor jezelf en voor de kinderen? Ik verzamelde mijn favoriete vakantiehuisjes, glamping locaties en vakantieparken.
Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur
Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes

Knutselen

Bij de lente en zomer horen bloemen. Deze bloemen te knutselen van papier zijn dus hartstikke leuke voor de juf of meester, op de laatste schooldag. Of voor Vaderdag!

Knutselen jullie kinderen ook zo ontzettend veel en heb je een enorme stapel knutsels liggen? Dan zijn dit twee leuke ideeën om knutselwerkjes te bewaren. Wij maakten een kunstmuur speciaal voor de mooiste kunstwerkjes. Daarnaast hebben we speciale plakboeken voor mooie kunstwerkjes.
Bloemen knutselen van papier en karton
Knutselwerkjes bewaren: kunst aan de muur of in een plakboek

Boeken, websites en apps

Alle kleuters! van Carry Slee is een net verschenen bundeling van eerder verschenen verhalen, voor en over kleuters, van deze beroemde schrijfster. Een omnibus – daar is Corrien dol op, alleen al door het woord. Ze vertelt over dit leuke boek.

Je moet er toch niet aan denken: doordat je telefoon kapot gaat, kwijtraakt of een fout maakt tijdens een update, ben je opeens je foto’s kwijt… Daarom heb ik op mijn telefoon nu een automatische backup om foto's veilig te bewaren.

Als ik yoga thuis doe, dan doen de kinderen graag mee, maar wat zijn nou leuke boeken en filmpjes voor kinderyoga? Ik ging op zoek naar leuke yoga en meditatie oefeningen voor kinderen.
voorleesboek Alle kleuters! van Carry Slee
Familie foto's veilig bewaren zo maak ik een automatische foto backup
Yoga en meditatie voor kids: de leukste boeken, websites en youtube filmpjes voor kinderen

Vaderdag

Het is alweer bijna Vaderdag! Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ik maakte een overzicht met knutseltips en met cadeautips voor vaders.
Moederdag en Vaderdag: ideeën om te knutselen
De leukste cadeautips voor mannen: wat voor cadeau koop je voor papa?

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...