Landal game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Landal heeft wat nieuws: de Landal Adventure app, een game om de natuur in te gaan. Een soort Minecraft meets Pokemon Go, maar dan in de natuur bij Landal.

Je kent het wel: ouders proberen hun kinderen de natuur te laten zien, maar hun tieners zijn zo veel mogelijk met hun smartphone bezig. Om wat oudere kinderen te stimuleren om de natuur in te gaan, heeft Landal een app met Augmented Reality ontwikkeld. Deze Landal Adventure game app speel je in een Landal park. Je gaat dus lekker de hort op en ontdekt spelenderwijs het park. Spelers gaan namelijk in het park op zoek naar virtuele grondstoffen, om een boomhut te bouwen. Of een strandhut, watervilla of berghut.

Zoonlief is gelukkig nog niet oud genoeg om altijd met een smartphone rond te lopen. Maar games vindt hij wel heel leuk en hij gaat ook graag de natuur in. Toen we gevraagd werden om op Landal Miggelenberg de app uit te testen was hij dan ook heel enthousiast.

Landal game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Landal Adventure game app

De Landal Adventure app is een game ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Jongere kinderen kunnen de app natuurlijk ook wel spelen. Maar die hebben dan wel wat hulp van ouders of oudere kinderen nodig. Overigens zag ik veel ouders ook heel fanatiek de game spelen. De app is er voor iOS en Android. Wij hebben de app zelf op een Android telefoon getest.

Deze game app kun je in ieder Landal park spelen, zowel in Nederland als het buitenland. Hof van Saksen heeft een app die er net wat anders uitziet, maar hij werkt hetzelfde. Je kunt zelf kiezen of je voor een boomhut, strandhut, watervilla of berghut gaat. Dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het Landal park waar je verblijft. Die parken liggen immers in het bos, aan het water of in de bergen.

Om de app te downloaden heb je internet nodig, maar niet om te spelen. Dat betekent dat je de app ook via wifi op een oudere telefoon kunt zetten die je verder niet gebruikt.

Als je de app voor het eerst opent kun je de taal kiezen. Ook kun je de avatar kiezen, een jongen of een meisje. In de app zie je de plattegrond van het park waar je bent.

De gratis app heeft geen in app aankopen, wel zo fijn. Je kunt op het park wel een boekje met wat leuke extra’s kopen, maar dat is niet per se nodig.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Eerst grondstoffen zoeken en dan bouwen

Vervolgens ga je op zoek naar mystery boxes, die verstopt liggen op het park. Net als bij Pokemon Go loop je door de echte wereld, op zoek naar de boxen. Op het scherm zie je de kaart, een soort Google Maps. Als je een mystery box vindt, dan klik je er op om hem te openen en de grondstoffen er uit te halen. Iedere keer is het weer spannend welke grondstof je krijgt. Die grondstoffen kun je namelijk later gebruiken om verschillende dingen mee te bouwen. Telkens nadat zoonlief een mystery box had gevonden, zag hij alweer de volgende liggen. Snel er naartoe!

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Nadat je wat grondstoffen verzameld hebt, kun je beginnen met de boomhut bouwen. Daar begint het Minecraft achtige deel dus. Terwijl ik tijdens onze pauze even wat drinken inschonk in het huisje, was de kleine man zijn boomhut al aan het bouwen.

De boomhut kun je precies zo vormgeven als je zelf wil, met de grondstoffen die je hebt. Wat wil je op de vloer en wat voor soort ramen wil je? Kies je voor een balkon, een glijbaan, een klimmuur of een tuin? Als je grondstoffen op zijn, dan ga je weer opnieuw op pad om mystery boxes te zoeken.

Je kunt de boom ook met Augmented Reality in het landschap om je heen zetten. Dat lijkt het dus net alsof je op de boomhut afloopt. Zo kun je de boomhut dus in het bos zetten, of naast je huisje, of in de speeltuin.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Kleine man is fan

Wij vonden de app echt wat toevoegen. Kleine man omdat hij de app super leuk vond. En ikzelf omdat we samen alle uithoeken van het park zagen. Normaal kom je toch vooral in de buurt van je huisje en de centrale faciliteiten, nu zagen we veel meer. Ondertussen waren we lekker buiten en hoorden we de vogels fluiten. Ik ben sowieso gek op dit soort innovatieve dingen, zeker als het kinderen stimuleert om naar buiten te gaan.

Zoonlief vond de app zo leuk dat hij niet altijd even goed oplette wat er om hem heen gebeurde. Mijn advies is dan ook: ga de eerste keer met je kind mee en kijk of hij of zij voldoende oplet tijdens het spelen van de game. Is dat niet het geval, dan kun je beter iedere keer mee gaan. Dat is geen straf, want zo zie je veel meer van het park dan normaal.

Na een weekendje is de boomhut nog niet af. Maar gelukkig kunnen we hem thuis afmaken. Da ga je niet op zoek naar grondstoffen, maar kun je dagelijks wat mystery boxes openen in de app.

Als je de app op je telefoon laat staan, dan blijven de grondstoffen bewaard. Ga je over een tijdje weer naar een Landal park, dan kun je gewoon weer verder. Je kunt ook je boomhut afbreken en opnieuw beginnen met de grondstoffen die je al hebt.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Win een verblijf in de Droomboom

Op Landal Miggelenberg staat ook een echte boomhut. In deze Droomboom kun je slapen, want hij is te huur. Maar je kunt ook een verblijf in deze Droomboom winnen. Wie zijn in de Landal Adventure app gemaakte creatie op social media deelt met de tag #ontdeklandal, maakt kans op een verblijf in de Droomboom.

Landal Miggelenberg Droomboom boomhut bungalow

Wij mochten even binnenkijken in de Droomboom. Ik kan je vertellen: hier wil je graag een keertje slapen! Alles heeft de fijne sfeer van een hutje in het bos. Met veel natuurlijke materialen en bijpassende kleuren. En overal zie je leuke oude accessoires staan.

Landal Miggelenberg Droomboom boomhut bungalow

De ouderslaapkamer heeft superveel ramen met uitzicht op het groen. Kinderen slapen juist in een knus stapelbed. En als je uitgeslapen bent ga je honderd keer van je eigen glijbaan, want die heeft de boomhut.

Landal Miggelenberg Droomboom boomhut bungalow

Landal Miggelenberg

Binnenkort vertel ik uitgebreid over Landal Miggelenberg, maar ik geef hier natuurlijk alvast een kleine preview. Het park ligt op de Veluwe en is erg op de natuur gericht. Zo is er net een nieuwe speeltuin, een spectaculair houten kasteel. Het kasteel heeft ondergrondse gangen in buizen, heel tof. Daarnaast zijn er veel plekken rond het speelkasteel waar je met water kunt kliederen. Op dit moment zitten er kikkervisjes in de “slotgracht”, daar zijn de kinderen eindeloos mee bezig geweest.

de speeltuin van Landal Miggelenberg

Veel activiteiten voor kinderen vinden plaats in de tipi tent, lekker buiten. Naast de speeltuin zijn onder meer een kruidentuin, fruittuin, vlindertuin en dierenweide. Op de heuvel tussen het groen is ook nog midgetgolf.

Landal Miggelenberg kruidentuin

Ook het restaurant is ingericht met veel natuurlijke materialen. Bovendien heeft het grote ramen, waardoor het bijna lijkt alsof je buiten zit. In de zomer kun je op het terras zitten, met uitzicht op het speelkasteel.

restaurant Landal Miggelenberg

Het park ligt in het bos van de Veluwe. Om het park is een aantal wandelpaden uitgezet, waardoor je makkelijk een overzichtelijke wandeling kunt maken.

Een weekendje naar Landal in tijden van Corona

Ik was wel benieuwd hoe een weekendje weg zou zijn met alle Corona maatregelen. Nou liggen de vakantiehuisjes natuurlijk ver genoeg uit elkaar om afstand te kunnen houden. Daar hadden we eigenlijk meer ruimte dan thuis.

Op Landal Miggelenberg zijn veel kleine speeltuintjes, bij het speeltuintje naast ons huisje hebben de kinderen lekker gespeeld. Ook in de grote speeltuin was veel ruimte, dus ook daar hebben ze veel gespeeld. De kinderactiviteiten werden in de tipi tent georganiseerd, waar je buiten bent maar toch overdekt zit.

In het centrumgebouw zijn allerlei maatregelen getroffen. Zo zijn er met pijlen looproutes aangegeven bij de receptie en het restaurant. Ook mogen er niet te veel mensen tegelijk naar binnen, zoals overal in Nederland. Bij aankomst had de receptie een kraampje buiten onder een grote parasol. Daar lagen voor alle gasten de sleutels en welkomstpapieren klaar.

Het zwembad is open, maar er kunnen niet te veel mensen tegelijkertijd naar binnen. Daarom kun je een tijdsslot reserveren om te gaan zwemmen. Dan heb je dus lekker veel ruimte.

Vingerhoedskruid

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer tips voor uitjes en vakanties. Ook vind je hier nog meer artikelen over Landal. Op Instagram delen we nog wat meer over deze Landal Adventure game app.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids