Recept voor zomerse taart met bloemen

Zelfgemaakte taart is het leukst voor kinderen. Dit keer verzonnen we daarom een recept voor zomerse taart met bloemen.

“Mama, ik wil ook graag een verjaardagstaart in de tuin!” Kleine meis was in maart al jarig, maar het was toen natuurlijk nog veel te koud. Inmiddels hadden we de verjaardagen van haar nichtjes in de tuin gevierd. Op veilige afstand, dat werkt heel goed. Daarom vierden we alsnog haar verjaardag met taart in de tuin, samen met de nichtjes natuurlijk.

Eigenlijk wilde ik eetbare viooltjes gebruiken om de taart te versieren. Maar die waren opgegeten door de vogels, of door de slakken. Daarom gebruikte ik bloeiende tijm, dat combineert heel lekker met de zoete taart. Is de tijm uitgebloeid? Gedurende de zomer is er altijd wel een kruid dat bloeit.

Recept voor zomerse taart met bloemen

Dit hebben we gebruikt 

Voor de taart:

  • Een pak Koopmans Mix voor fijne cake
  • 150 gram roomboter of margarine
  • 4 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 2 citroenen
  • Een ronde springvorm, liefst een lekdichte van siliconen

Voor de versiering:

Wil je het recept wat gezonder en slanker maken? Neem dan dit recept voor bananenbrood als basis, in plaats van de cake.

Recept voor zomerse taart met bloemen

Recept voor zomerse taart met bloemen

Maak de cakemix volgens de verpakking. Was de citroenschil goed en rasp de gele laag, zorg dat er geen wit aan zit. Pers de citroenen en meng het sap en de rasp met de cakemix. Giet de cakemix vervolgens in een ronde springvorm en bak hem in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen.

Leg de cake op een mooi bord. Smelt daarna het glazuur. Giet het vervolgens voorzichtig over de cake en laat het stollen. De rest doe je vlak voor het serveren.

Bedek de bovenkant van de cake met slagroom. Verspreid en frambozen en blauwe bessen over de cake. Leg daarna de eetbare decoratie bloemetjes er op. Tot slot leg je de bloeiende takjes tijm er tussen.

Kleurrijke versiering maakt het extra leuk, die komt van de Hema. De bordjes komen uit een oude collectie van Ikea en van de kringloop.

Ben je lactose intolerant? Vervang de boter dan voor kokosolie of margarine en de melk voor lactose. Dit recept is ook histamine arm, laat de citroenen eventueel weg. Je kunt er dan voor kiezen om Koopmans Citroencake van Albert Heijn te gebruiken.

Veel plezier en eet smakelijk!

Recept voor zomerse taart met bloemen

Meer inspiratie voor verjaardagen

inspiratie voor verjaardagenNaast dit recept voor zomerse taart met bloemen, vind je op Leuk Met Kids natuurlijk ook nog veel meer andere leuke ideeën voor verjaardagen. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, maar natuurlijk ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Op Instagram delen we daarnaast ook vaak leuke ideeën voor feestjes.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids