De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Wat is het fijn, die heerlijke lange dagen. Lekker veel naar buiten en genieten van het zonnetje. Gelukkig mag er ook weer steeds meer. In deze Leuke Update deel ik weer heel veel nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. En natuurlijk inspiratie voor de zomer!

De kids zijn weer naar school, wat genieten ze ervan. Wij ouders moeten nu knallen, denken we. Want nu kan het even een maand, tot de zomervakantie weer begint. Toch merk ik aan mezelf en alle ouders om me heen dat de energie beperkt is. Toch maar weer een beetje onze doelen en prioriteiten bijstellen dan maar. En ach, dat is best een leerzame les 🙂

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Vakantie met kids

Het mag weer: een weekendje weg of op vakantie. Als je de onderzoeken mag geloven blijven de meeste gezinnen in Nederland. En ook wij gaan dit jaar in Nederland op vakantie, maar daarover vertel ik tegen die tijd meer. Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuis in Nederland, leuk voor jezelf en voor de kinderen? Ik verzamelde mijn favoriete vakantiehuisjes, glamping locaties en vakantieparken.

Wij zijn voor het eerst weer een weekendje weg geweest. Want Landal heeft wat nieuws: de Landal Adventure app, een game om de natuur in te gaan. Een kruising tussen Minecraft en Pokemon Go, maar dan in de natuur. Zoonlief vindt games heel leuk en hij gaat graag de natuur in. Toen we gevraagd werden om op Landal Miggelenberg de app uit te testen was hij dan ook heel enthousiast. We hebben de Landal Adventure game app samen getest.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Uitjes met kids

We mogen ook weer leuke uitjes ondernemen met de kids! In de zomer kun je lekker naar buiten, er zijn zoveel toffe uitjes. Ik maakte een handig overzicht met kindvriendelijke uitjes buiten.

Bijvoorbeeld een leuke speeltuin. Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen en speelboerderijen.

Bij strandtenten zit je lekker buiten en heb je alle ruimte. Zelfs de grote steden hebben tegenwoordig hele leuke stadsstranden. Ik maakte een lijstje met kindvriendelijke strandtenten.

Bij ons om de hoek is sinds kort de grootste skatebaan van Nederland, met prachtige Delfts Blauwe patronen er op. Het is onderdeel van de Urban Sport Zone, een tof groen binnenplein op Zeeburgereiland. Er is ook een kabelbaan en de rode speeltuin.

Urban Sport Zone Amsterdam: skatebaan en speeltuin Zeeburgereiland

Wandelen met kids

Het bos is altijd wel in de buurt. Lekker laarsjes aan en stampen maar, maar ook vanuit de kinderwagen is er al genoeg te zien. Bij de buitencentra van Staatsbosbeheer kun je een wandeling over een kabouterpad maken, compleet met kaboutermuts en knapzak.

De Avond4daagse gaat dit jaar toch door! Maar wel een beetje anders dan normaal. Bij de Avond4daagse Home Edition vertrek je vanaf je eigen huis en loop je eigen routes, met een speciale app. Dus niet met de halve school gezellig achter elkaar aan, maar je kunt wel met een vriendje lopen. Je kunt zelf bepalen wanneer je gaat lopen, maar je moet de vierdaagse wel binnen twee weken afmaken. Na afloop krijg je een echte medaille. Wil je meer weten of je inschrijven? Kijk dan even op de website van de Avond4daagse.

Vingerhoedskruid

Wonen met kids

De kunstmuur voor knutselwerkjes is af en we zijn er zo blij mee! Mijn werkkamer is ook de knutselruimte voor de kinderen, daar hebben we een muur gevuld met lijsten. In een deel van de lijsten zit al een kunstwerk van de kinderen. De rest van lijsten heb ik gevuld met posters, kaarten en prints uit tijdschriften. Maar als de kinderen weer knutselwerkjes hebben gemaakt dan vervangen we die natuurlijk!

Knutselwerkjes bewaren kunst als aan de muur

De kinderkamer

Eigenlijk had ik al lang een artikel willen schrijven over de jongenskamer van zoonlief. Maar ja, de tijd is beperkt, dus dat komt binnenkort wel. Veel foto’s heb ik al wel gemaakt en het is te leuk om die niet alvast te delen!

Net als op zijn vorige kamer heeft hij nog steeds de halfhoogslaper Flexa Classic (te koop bij Babypark). Het matras onder het bed is gelijk een logeerbed, maar ook fijn om op te spelen. Hij bouwt er eindeloos hutten. Door het mooie hoeslaken van Swedish Linens (bij psikhouvanjou) oogt het altijd heel gezellig. De zitzakken van Nobodinoz (bij I love speelgoed en psikhouvanjou) hebben telkens een ander plekje, ik vind ze zo gezellig.

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - kleurrijke jongenskamer

Deze magnetische puzzel wereldkaart annex poster van Janod (bij I love speelgoed) hebben we al jaren, maar hij blijft leuk. Telkens ontdek je er nieuwe dingen op. En telkens verrassen de kinderen me met feitjes die ze van de wereldkaart hebben 🙂

Janod magnetische puzzel wereldkaart annex poster

Deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga staat nog op mijn lijstje. Ideaal om de speeltuin naar binnen te halen, maar dan wel stijlvol. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed. Nu nog een plekje vinden!

Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen

Een kleurrijke tuin

We hebben de schuur groen geverfd, overal waar je kijkt is nu groen! We willen de tuin het hele jaar groen laten zijn. Op de schuttingen groeit klimop, over bijna de hele zijkant. Doordat de schuur en tuindeur groen zijn is achterin de tuin een soort groene wand ontstaan. De binnenkant van de deur is ook groen, maar dan met krijtverf.

Schuur verven en opknappen: zo heb je altijd groen en kleur in de tuin

Vol goede moed stopten we in het voorjaar zaadjes in de grond. Veel zaadjes kwamen helaas niet op. Ik vroeg jullie op Instagram wat jullie ervaringen zijn, driekwart is net zo onfortuinlijk als wij. Tijd voor een effectievere oplossing dus.

Bij Dille & Kamille vond ik deze stamper om van oud papier kweekbakjes te maken. Je rolt een strookje papier om de stamper heen en druk hem in de onderkant. Voila, duurzaam kweekbakje klaar. Ik vond bij Dille & Kamille ook zaadjes voor eetbare bloemen, die stopte ik er in. De kweekbakjes zette ik binnen. En voila, dit keer kwamen ze wel op. Het voordeel van papieren bakjes is dat je het plantje met bakje en al in de grond kunt zetten. Papier verteert namelijk in ongeveer een maand en de worteltjes groeien er dwars doorheen. Bij het verspenen sneuvelt doorgaans een groot deel van de plantjes, dat voorkom je op deze manier. Volgende keer moet ik alleen wat minder zaadjes in ieder bakje stoppen.

zaadjes opkweken: stamper om papieren kweekbakjes te maken en zaadjes voor eetbare bloemen

Lezen met kids

Alle kleuters! van Carry Slee is een net verschenen bundeling van eerder verschenen verhalen, voor en over kleuters, van deze beroemde schrijfster. Een omnibus – daar is Corrien dol op, alleen al door het woord. Ook haar dochters van vier en zeven jaar houden van een omnibus. Wat kortere verhalen en de variatie spreekt hen aan. Corrien vertelt over dit leuke boek.

voorleesboek Alle kleuters! van Carry Slee

Om lezen te bevorderen kun je prentenboek klassieker Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert nu voor €2,50 kopen in de boekhandel. Het is onderdeel van de leesbevorderingscampagne “Geef een prentenboek cadeau”, die als doel heeft ervoor te zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken. Het boek is in verschillende boekhandels te doneren aan kinderen voor wie boekbezit niet vanzelfsprekend is.

Het is 75 jaar geleden dat het eerste Pippi Langkous-boek uitkwam. Daarom lanceren The Astrid Lindgren Company en Save the Children samen een internationale campagne. Met Pippi of Today willen ze aandacht vragen voor de helden van nu: kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Op de website van Save the Children lees je meer over deze actie. Met de aankoop van Pippi Langkous is jarig steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Het boek is te koop in de boekhandel en bij Bol.com. Wij hebben hem gekocht, maar we moeten er nog in beginnen.

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Kijken met kids

Wat een bizar schooljaar was dit! Ter afsluiting van het schooljaar is op zaterdag 20 juni om 19u25 De Nationale Schooltoets op NPO Zapp. Wie is er beter in taal, rekenen en wereldoriëntatie: kinderen of ouders? Ik ben benieuwd! Extra leuk: Freek Vonk en Qucee stellen de toetsvragen. Klaas van Kruistum en Sosha Duysker doen de presentatie.

Zondagmiddag 28 juni is er een leuk online muziekfestival voor kinderen: Kid Dynamite Digital Jazz Festival. Normaal is het op Katendrecht in Rotterdam, maar dit jaar kun je vanuit je woonkamer naar de live stream kijken.

De poppenkast mag voorlopig nog niet op de Dam staan. Toch hoeven kinderen Jan Klaassen en Katrijn niet te missen. Elke zondag verschijnt er een filmpje met de bekende helden op de website van de Poppenkast op de Dam. De verhaaltjes worden bedacht door de huidige en oud-poppenspeler van de Dam.

Spelletjes voor kids

We doen meer spelletjes dan ooit. Daarom hebben we ook weer wat nieuwe tips kunnen toevoegen aan ons overzicht van spelletjes voor alle leeftijden.

Puzzelen is fijn voor een rustig momentje voor de kids. Djeco heeft hele mooie stevige puzzels, in een leuke stevige doos. Deze puzzel “monster” heeft 500 stukjes. Het is een puzzel met bijzondere kleuren, voor kinderen vanaf 8 jaar. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Puzzel monster van Djeco voor kinderen vanaf 8 jaar

Eten met kids

“Mama, ik wil ook graag een verjaardagstaart in de tuin!” Kleine meis was in maart al jarig, maar het was toen natuurlijk nog veel te koud. Inmiddels hadden we de verjaardagen van haar nichtjes in de tuin gevierd. Op veilige afstand, dat werkt heel goed. Daarom vierden we alsnog haar verjaardag met taart in de tuin, samen met de nichtjes natuurlijk. We maakten een zomerse taart met bloemen.

Recept voor zomerse taart met bloemen

Hartstikke leuk dat er met de kinderen allerlei kinderspullen het huis inkomen, maar het is ook best fijn als je huis niet oogt als een groot schreeuwerig prentenboek. Ik hoef niet zo nodig een hele collectie servies met stripfiguren in mijn keuken. Een paar is leuk, vooruit, maar laten we het niet overdrijven. Daarom ben ik altijd op zoek naar leuk onbreekbaar melamine kinderservies, in kleuren en prints waar zowel de kids als wijzelf vrolijk van worden. Laten we zeggen een stijlvol kinderparadijs.

Onbreekbaar melamine en bamboe kinderservies

Foto’s van kids

Ik vind deze foto zo tof, ons energiebommetje op een trampoline. De foto is gemaakt door Marielle van Lelle.nl, ze heeft zo veel leuke ideeën. Zo reed ze met Koningsdag op haar fiets door de buurt, om van gezinnen een #PorKiekje te maken, oftewel een gezinsportret voor de deur. En in de tuin van restaurant Puur maakt ze #PuurKiekje portretten in het groen. Omdat de schoolfotograaf op de meeste scholen niet komt maakt ze ook een #SchoolKiekje. Leuke ideeën voor Vaderdag! En vanaf nu ga ik op elke trampoline een trampo foto maken van de kids.

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Je moet er toch niet aan denken: doordat je telefoon kapot gaat, kwijtraakt of een fout maakt tijdens een update, ben je opeens je foto’s kwijt… Maar ook ik maak te weinig handmatige backups van de kinderfoto’s. Daarom heb ik nu op mijn telefoon een automatische backup.

Familie foto's veilig bewaren zo maak ik een automatische foto backup

Terug naar school

Wat zijn de kinderen blij dat ze weer naar school mogen. En wij ook. Want dat thuisonderwijs was een belevenis, maar ik ben blij dat we weer even gewoon kunnen werken.

Toen ik deze foto deelde op Instagram kreeg ik heel veel vragen waar de rugzakken vandaan komen. De gele rugzak van dochterlief is van Petit Monkey, het eigen merk van psikhouvanjou. De rugzak met de bliksemwolkjes is van Engelpunt. Beide zijn gemaakt van petflessen.

leuke rugzakken voor kinderen

Bij de lente en zomer horen bloemen. Deze  bloemen te knutselen van papier zijn dus hartstikke leuke voor de juf of meester, op de laatste schooldag. Of voor Vaderdag!

Bloemen knutselen van papier en karton

Voor alle kids

Vorige week was er opeens de Blackout Tuesday actie, met de zwarte vierkantjes op social media. Dat begon in de muziekindustrie en werd overal overgenomen. In plaats van een zwart vierkantje deelde ik deze foto, omdat ik hem zo toepasselijk vond. Het meisje is zwart én wit, mooi symbolisch. Ik maakte deze foto tijdens een wandeling in de buurt, het is geen echte Banksy… al weet je dat nooit zeker bij Banksy…

Wil je iets doen voor de Black Lives Matter beweging? Er is nu een petitie om discriminatie als verplicht onderdeel op scholen op te nemen.

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Je moet er niet aan denken: Batten, ook wel kinderdementie genoemd. Kinderen lijken bij geboorte gezond, maar ontwikkelen vanaf vijf jaar klachten. De Stichting Beat Batten zamelt geld in voor de financiering van onderzoek naar deze ziekte. Maar door de Coronacrisis liggen de evenementen waarmee de stichting geld inzamelt stil. Daarom is er nu een digitale collecteweek via www.beatbatten.digicollect.nl.

Voor jezelf

Dit vogeltje is toch te schattig? Corrien nam de foto, dit vogeltje van Pete Cromer woont bij haar in huis. Ik zoek nog naar een smoes om er eentje bij ons te laten wonen.

Pete Cromer vogeltje

Tot die tijd doe ik het maar met de leuke gratis printables die hij heeft. En die zijn gelukkig ook heel tof!

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | Pete Cromer vogeltje

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

En voor nu: fijn weekend!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids