Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met geel, blauw en turkoois

Kort geleden kregen de kinderen allebei een eigen kamer, tijd voor een echte jongenskamer en een echte meisjeskamer dus. Zoonlief ging voor geel. Kijk je mee naar deze kleine witte kinderkamer met geel, blauw en turkoois? 

Zoonlief is al jaren gek op geel, dus geel en blauw moest de boventoon voeren zijn kleine kinderkamer. Liefst wilde hij letterlijk alles geel maken, maar gelukkig konden we hem uitleggen dat geel goed tot zijn recht zou komen in combinatie met andere kleuren. Het thema werd behalve geel ook voertuigen en reizen: auto’s, treinen, boten en niet te vergeten wereldkaarten.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met geel, blauw en turkoois

Het kamertje is klein, twee bij drie, dus we dachten uitgebreid na over slimme oplossingen voor een klein kamertje. Toegegeven, er staat geen kledingkast in de kamer, dat scheelt heel veel ruimte. Alle kledingkasten staan in onze slaapkamer, wel zo efficiënt, maar ook fijn dat ik niet tussen de kinderen en hun vriendjes door hun kledingkast hoef in te laden als de was droog is. Juist omdat het kamertje klein is gingen we voor mooie accessoires.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Het behang

Het is nog helemaal niet zo makkelijk om mooi geel behang te vinden voor een jongen, er staan vaak bloemen, hertjes, prinsessen en andere meisjesachtige prints op. Gelukkig vonden we het Dots Yellow behang van Room Seven, het is wit behang met mooie grote okergele stippen. Gelukkig was zoonlief meteen dolenthousiast over dit behang 🙂

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow

Het bed

In eerste instantie had zoonlief bedbank Brimnes van Ikea. Eigenlijk zijn het twee bedden, de onderste kun je uitklappen, maar we maakten hem op maat en lieten het uitschuif-systeem weg, het is bij ons één bed. Dat was niet super ingewikkeld, maar je moet wel een beetje kunnen klussen voor deze Ikea hack. Het bed is gelijk een fijne bedbank.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Ikea Brimnes bed Ikea hack.

In eerste instantie was ik een beetje huiverig voor een hoogslaper, een klein kamertje gaat daar soms nog kleiner van ogen, het kan heel krap worden. Zoonlief wilde er echter absoluut eentje, want daar kan hij zo lekker hutten onder bouwen en bovendien op de grond spelen met autobanen enzo.

De halfhoogslaper is de Classic van Flexa, hij is super stevig en je kunt hem met een speciale set hoger maken, of juist lager als je er een gewoon bed van wil maken, daarnaast zijn er allerlei accessoires te koop. Flexa halfhoogslapers zijn te koop bij Fonq en Babypark, in drie verschillende hoogtes: halfhoogslaper van 120 centimeter en een trapje met drie treden, semihoogslaper van 143 centimeter met een trapje met vier treden en een hoogslaper van 185 centimeter met een trapje met vijf treden. Ze zijn te koop met matrassen van 2,00 meter lang, maar ook 1,90 lang, handig in een kleine smalle kamer.

Halfhoogslaper Flexa World semi hoogslaper, handig in een smalle kamer vanwege matrasmaat 190x90. Binnenkijker: kleine kinderkamer in geel en blauw, met turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Beddengoed en kussentjes

Het hoeslaken is van Lief Lifestyle. Vergelijkbare hoeslakens zijn er van Cottonbaby bij Bol.com. Het dekbed is van een oude collectie van H&M. Het olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij I love speelgoed. De aap is van Happy Horse bij Bol.com. De wereldkaart van Janod bij I love speelgoed is magnetisch, zoonlief kan er eindeloos naar kijken en mee spelen. Binnenkort komt er waarschijnlijk nog wel een wereldbol in het raam te staan.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Janod Magnetische wereldkaart

Het gele kussentje met Volkswagen busje is van Taftan bij Bol.com, mijn ouders hadden ooit een geel VW-busje, dus ik ben fan en welk jongetje nou niet? Het andere kussentje heet Gullklocka en is van Ikea. De blauwe fleece sprei met witte sterren op het bed is ook van Ikea en heet Olivtrad.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Volkswagen busje Taftan. Kussentje Gullklocka Ikea. Blauwe fleece sprei met witte sterren Ikea Olivtrad.

Een kast aan de muur

Aan de andere kant maakten we een hoge kast, met verstelbare planken, die we telkens kunnen aanpassen op het speelgedrag. Nu worden er bijvoorbeeld nog lange houten treinbanen gemaakt onder de kast door (en door de rest van het huis). Wij gingen voor het Algot systeem van Ikea, omdat deze wit is en aan de muur hangt en geen speeloppervlak op de vloer in beslag neemt. Het doet een beetje denken aan de de String systeem kasten, maar het is een beter betaalbaar alternatief.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Ikea Algot verstelbare kast, mooi alternatief voor String systeem. Kidsdepot metalen opbergbakken. Lego brick opbergbakken. Goodnight light lampje boot. Yellow blue kids room desk cupboard system.

Net nadat ik foto’s had genomen besloten we dat het tijd is voor een speelbureau. Daarom hingen we onderin de kast 60 centimeter diepe planken, waarop je eindeloos met Lego kunt spelen. Op termijn kan er een heel Lego dorp worden gebouwd, waarschijnlijk inclusief een Lego treinbaan. Het krukje kochten we ooit in een kringloopwinkel. De mintkleurige gehaakte hangende mandjes zijn van de Hema, het teiltje ook.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Ikea Algot verstelbare kast, mooi alternatief voor String systeem. Kidsdepot metalen opbergbakken. Lego brick opbergbakken. Goodnight light lampje boot. Yellow blue kids room desk cupboard system.

Wij hebben inmiddels een bureau gebouwd voor een halve Lego stad, compleet met Lego trein, politiebureau en brandweer. De werkbeschrijving vind je hier.

Verjaardagscadeau voor kids van 4, 5, 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen, Sinterklaas cadeau - Lego city trein politie brandweer tafel

Kleine opbergers

Deze kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met Lego, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed en Bol.com. De auto’s zijn van Cars.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kidsdepot metalen opbergbakken. Cars auto's

Op de boekenplank hebben we ook een paar tijdschriftencasettes van Ikea gezet. Kinderen hebben enorm veel tijdschriftjes, speelgoedfolders en slappe boeken, door ze in lectuurbakken te verzamelen slingeren ze niet rond. De boekensteunen kochten we op de rommelmarkt.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Spaarpot KG Design.

Voor die snel groeiende Lego collectie had ik al een tijdje deze Lego Brick opbergboxen in gedachte, wat zijn ze mooi. Sinterklaas kocht pasgeleden een paar van deze boxen bij Bol.com voor zoonlief.

Dit bootje met de gekleurde rand is van Goodnight Light bij Fonq, ook te koop in de andere kleuren. Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Lego brick opbergbakken.

Onder de kast staan twee wit met mint groene manden van H&M, ideaal omdat ze over de vloer gesleurd kunnen worden zonder krassen achter te laten. Onze dekenmand van Nobodinoz (te koop bij I love speelgoed) sleept hij ook vaak mee naar zijn kamer, met al die dekentjes kun je zo leuk hutten maken. De aap op de foto is van Happy Horse.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Zitzak nobodinoz, mand nobodinoz, mand H&M

In de vensterbank zette ik van die leuke kratjes van de Hema! Ze staan bij ons op allerlei plekken: op de grond, in de vensterbank, in de keuken en in de boekenkast. Meer ideeën om ze te gebruiken vind je in mijn artikel over de Hema kratjes.

Toffe kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

Accessoires 

De basis van de kleine kinderkamer is wit, het geel en blauw komt vooral van accessoires.

Dit bootje met de gekleurde rand is van Goodnight Light bij Fonq, wij gingen natuurlijk voor geel, maar het is ook te koop in de andere kleuren.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Goodnight light lampje boot.

In de kast staat daarnaast een oude metalen plaat met een prachtige gele trein, we kochten hem een paar jaar geleden bij een pop up store bij ons in de buurt. De groeiende collectie Lego staat natuurlijk ook trots uitgestald 🙂

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Metalen trein plaat poster

Soms staat deze zitzak van Nobodinoz (te koop bij I love speelgoed) ook op de kamer van zoonlief, ik kocht hem eigenlijk voor hem. Maar meestal sleept dochterlief die naar haar kamer 🙂 De aap en het konijn op de foto zijn van Happy Horse, het kabouter nachtlampje van Beaba.

Voor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderen

Uit het raam zie je ook allemaal bootjes, mooi in het thema 😉 Aan het venster hangt een vis die we kochten in Albufeira in de Algarve, mooie verwijzing naar al die souvenirs met vissen die je daar ziet, maar dan een originele uitvoering. Een vensterbank is een leuk extra plekje voor de favoriete items. De Hulk mag daar voor ons kleine jongetje niet missen om hem te beschermen, hij is te koop bij Bol.com. De robot sneeuwbol was onderdeel van de kerstcollectie van de Hema en eindelijk eens een stoer exemplaar.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Deze prachtige vintage graafmachine van Fisher Price kreeg zoonlief van onze buurman, die er vroeger zelf mee speelde.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en witZoonlief wilde heul graag cactussen, dus ik kocht deze schattige kleintjes bij Ikea. Ook de retro Tonka auto kreeg hij van dezelfde buurman.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit De Nymo lampenkap kochten we bij Ikea, maar is inmiddels niet meer in deze kleur te koop. Bij een bouwmarkt kochten we een gouden draad.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Tot slot

Zoonlief is helemaal trots op zijn kleine kinderkamer met geel, blauw en turkoois. Kleine meis heeft ook een kleine kinderkamer, maar dan met roze en geel 🙂 Op Leuk met kids vind je nog meer leuke binnenkijkers in kinderkamers.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids