Leuk met kids blog

★ voorjaarsvakantie tips★

pinterest instagram facebook 
Het is haast niet voor te stellen, maar het is alweer (bijna) tijd voor de voorjaarsvakantie. Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Voor mooi en minder mooi weer.

Komende weken hebben we natuurlijk weer een paar leuke dingen op de planning staan. Wil je niks missen? Volg ons dan ook op Instagram.
Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen
Instagram .jpg

buitenspelen

"Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?" Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buiten en binnen spelen. En uitleg om een happertje te vouwen.

Veel kinderen vinden het moeilijk om zich in de tuin te vermaken, zeker als het een kleine tuin is. Met deze tips maak je buitenspelen in eigen tuin leuk voor kinderen.

Wil je de vogels een beetje helpen? Marijke maakte een een taart voor de vogels.
Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen
Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren
Zelf maken in de winter: vogeltaart in de tuin

binnenspelen

We hebben de laatste tijd weer een paar leuke blogs over speelgoed gemaakt. Voor kleine meis maakten we zelf een kinderkeukentje van onderdelen van het oude keukentje, een kinderkeuken Ikea hack dus.

Daarnaast mochten we toffe nieuwe set testen: LEGO City stadscentrum. Erg leuk voor kinderen die graag verhalen verzinnen, want er zijn opvallend veel speelmogelijkheden. Bovendien zijn er allerlei toffe nieuwe dingen bij deze set, zoals handige flexibele wegplaten om je stad te bouwen.

Veters leren strikken is iets waar veel kinderen en ouders tegenop zien. Met snoepveters wordt het voor kinderen leuk om te leren veterstrikken.
LEGO City stadscentrum 60292 (16)
Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta
Veters leren strikken: met dropveters wordt het leuk voor kinderen

lekker bewegen

De kids zijn gek op dansen, liefst voor de televisie. Daarom maakten we een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube.

In deze drukke tijden kunnen de kids wel wat ontspanning gebruiken. In dit artikel vind je allerlei boeken, websites, apps en filmpjes voor kinderyoga.
De leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube
Yoga en meditatie voor kids: de leukste boeken, websites en youtube filmpjes voor kinderen

knutselen met kids

Wat wordt er veel geknutseld. Na de voorjaarsvakantie mag de paasversiering in huis, dus we gaan ook alvast knutselen voor Pasen. Maar winter knutselen blijft natuurlijk ook leuk.

Sommige producten zijn zo simpel en tegelijk zo ideaal dat je je afvraagt waarom het niet eerder bedacht is. Zoals deze uitwisbare pennen.
knutselen voor pasen
Ideaal: uitwisbare pen van Frixion in vrolijke kleurtjes
Winter knutselen met kinderen als het buiten koud is: leuke ideeën

nog meer leuks

Leuke traktatie ideeën verzinnen is al best lastig, maar helemaal nu ze Corona proof moeten zijn en dus voorverpakt. Daarom vind je hier traktatie ideeën die wel mogen.

Zijn jouw kids ook zo gek op bakken? Ik heb een lijstje gemaakt van al onze recepten om te bakken met kinderen. Het is inmiddels een flinke lijst vol taarten en koekjes.

Zoek je nog meer ideeen om de kids thuis te vermaken? Al onze thuis tips vind je overzichtelijk bij elkaar.
Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche
Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen
thuis tips

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...