Veters leren strikken: met dropveters wordt het leuk voor kinderen

Veters leren strikken is iets waar veel kinderen en ouders tegenop zien. Met dropveters en andere snoepveters wordt het voor kinderen leuk om te leren veterstrikken. 

Toegegeven, je kunt best een tijdje wachten met leren veters strikken. Er zijn genoeg schoenen met klittenband en ritsen, zekers voor jongetjes. Bovendien wordt veters strikken makkelijker naarmate je ouder wordt. Voor kinderen met een minder goede fijne motoriek kun je dus zelfs beter even wachten. Maar op enig moment zul je er toch aan moeten geloven. Dan kun je het maar beter leuk maken om veters te leren strikken.

Dit heb je nodig

Bij de Appie ging ik op zoek naar snoepveters. Look-O-Look heeft zowel dropveters als aardbeienveters. Onze kinderen houden niet van drop, dus we gingen voor de aardbeienveters. Maar eigenlijk is het handigste om beide te smaken te gebruiken. Want dan zie je beter welke bewegingen de veter maakt.

Om de schoen te maken maken, gebruikten we dan karton. Daar knipten we een ovaal uit. Met een perforator maakten we aan de zijkanten gaatjes, waar de veters in kunnen.

Veters leren strikken: met dropveters wordt het leuk voor kinderen

Veters leren strikken met dropveters 

Misschien weet je zelf precies hoe je in stappen veters strikt. Maar misschien gaat het wel zo automatisch dat je niet precies weet wat de stappen zijn. Dan kun je de stappen op het plaatje goed gebruiken. En dan oefenen maar, door veel te herhalen gaat het steeds sneller.

Nog een filmpje

Op Instagram maakte ik een Reels filmpje over veters strikken met aardbeienveters. Reels is een soort TikTok, maar dan op Instagram. Voor YouTube maakte ik dit filmpje.

https://youtu.be/fS9vTYwGlAY

Zoek je meer handige en leuke opvoedingstips? Kijk dan even naar onze artikelen met tips over opvoeding. Bijvoorbeeld een artikel om tanden poetsen met kinderen makkelijker te maken. Want dat is dan wel weer verstandig als je op deze manier je veters leert strikken 😉

Veters leren strikken: met dropveters wordt het leuk voor kinderen. Veters leren strikken is iets waar veel kinderen en ouders tegenop zien. Met dropveters en andere snoepveters wordt het voor kinderen leuk om te leren vetersstrikken #leukmetkids #vetersstrikken

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids