Leuk met kids blog

★ LEGO special ★

Vandaag begint de herfst, dus er wordt weer veel vaker binnen gespeeld met speelgoed. Bij ons thuis is dat heel vaak LEGO, eindeloos wordt er mee gebouwd en gespeeld. Daarom deel ik vandaag onze favoriete blogs over LEGO!
pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

spelen met LEGO

LEGO heeft wat nieuws: LEGO die je met een game app tot leven brengt. Dennis probeerde het uit, samen met onze kleine LEGO fan. De schoolbus die is omgetoverd tot ghost mobiel en het kerkhof waar het spookt vond zoonlief al heel cool. Maar de bijbehorende app game met augmented reality maakt het nog leuker. Hij weet alvast wat hij voor zijn verjaardag en aan Sinterklaas gaat vragen de komende maanden :-)

Zoonlief heeft een zelfgebouwde LEGO City treintafel oftewel een LEGO bureau. Hij is echt helemaal gek op die trein. Om de trein dan vervolgens in een koffer te stoppen om er af en toe mee te spelen vonden we een beetje zonde en een LEGO trein die altijd op de grond ligt is ook niet praktisch. We besloten daarom een LEGO tafel te bouwen.

LEGO heeft hele leuke opbergdozen, van heel klein tot heel groot. De grote opbergdozen zijn handig om speelgoed en andere kinderspullen in te stoppen. Ook zijn er broodtrommels. En wat is er nou leuker dan opbergen in LEGO blokjes? Nou ja OK, spelen met LEGO dus.
LEGO Hidden Side met augmented reality app game
DIY - Lego City treintafel stad op bureau - train table lego desk
Opbergen in LEGO blokjes: van lunchbox tot grote opbergdoos

lezen over LEGO

Goed nieuws voor fans van de kleine bouwsteentjes! Je kunt een gratis abonnement krijgen op het tijdschrift van LEGO. Wij hebben hem aangevraagd en kunnen niet wachten tot het eerste nummer op de mat valt.

Dit boek is een heel leuk cadeau voor fans van de gekleurde steentjes: Echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes. Dennis schreef een review over het boek.
Tip: gratis abonnement op het tijdschrift van LEGO
LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

LEGO uitjes

Legoland is voor kids echt geweldig en ook voor volwassenen is dit een mooi pretpark. Zelf was ik bijvoorbeeld enorm gecharmeerd door Miniland, een soort Madurodam gebouwd van LEGO. De kinderen vonden de attracties waarbij ze zelf aan de slag konden erg leuk, zoals de LEGObrandweerauto’s waar je een brandje kon blussen of de tempel waarin je op schatten mocht schieten. Dochterlief was zeer onder de indruk van de spectaculaire shows in de Princess Garden, opgevoerd door ridders en prinsessen, die ook nog eens acrobatische trucs doen en daarbij regelmatig in het water duiken. Natuurlijk schreven we een uitgebreid verslag van ons bezoek aan Legoland, met al onze tips, ook voor korting.

Vlakbij Legoland is sinds kort LEGO House, een gebouw in de vorm van LEGO blokken, met overal LEGO, waar je zo een dag kunt doorbrengen. Wij kwamen er zelf helaas niet aan toe. Marijke ging er wel heen en vertelt dat het voor jonge kinderen in de basisschoolleeftijd een paradijs is. Overal heb je de mogelijkheid om zelf iets te maken met LEGO, te spelen of te kijken naar mooie bouwwerken. Overal ademt het LEGO, tot het restaurant en de kleurrijke dakterrassen aan toe. Marijke deelt alles wat je wil weten over Lego House!

Alvast twee uitjes voor in de herfstvakantie agenda. Van 17 tot en met 23 oktober is LEGOWORLD in de Jaarbeurs in Utrecht. Van 24 tot en met 27 oktober is Doe’s Gek in Zwolle, er is onder andere een grote LEGO Hal. Deze en nog veel meer uitjes vind je in de Leuk met kids agenda.
LEGO House: vlakbij Legoland en een must voor de fans
Legoland met kids - alles wat je wil weten #leukmetkids #denemarken
Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...