LEGO Hidden Side met augmented reality game app

LEGO heeft wat nieuws: LEGO die je met een app game via augmented reality tot leven brengt. Dennis probeerde het uit met onze kleine techneut en LEGO fan.

Hidden Side game
LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Onder de noemer Hidden Side heeft LEGO een aantal nieuwe sets met spookverhalen uitgebracht. Wij mochten er twee testen. De Paranormale interceptiebus 3000 (70423) is een schoolbus die is omgetoverd tot ghost mobiel. Het Kerkhofmysterie (70420) is een kerkhof waar het spookt. Daarnaast zijn er onder andere een spooklab, schipbreuk, spooktrein en een spookschool. De spookverhalen LEGO vond zoonlief al heel cool, maar de bijbehorende app maakt het nog leuker. Je richt je telefoon op de LEGO set en hij komt tot leven in een game!

LEGO Hidden Side Paranormale interceptiebus 3000 (70423) en Kerkhofmysterie (70420)

Voorpret: app installeren en set in elkaar zetten

Bij deze set begin je dus met het downloaden van de app LEGO® HIDDEN SIDE™. Een deel van de games kun je alleen met deze LEGO sets spelen (JAGER), maar een deel ook zonder (SPOOK). Ook als de sets nog niet in elkaar zitten kun je dus alvast even wat uitproberen.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Zoals je gewend bent bouw je de LEGO voorwerpen eerst zelf met behulp van de handleiding. De sets variëren tussen 7+, 8+ en 9+. Hoe groter en dus ingewikkelder de set is, hoger hoger de leeftijd. Zoonlief is bijna acht jaar en zette de sets ( 7+ en 8+) bijna zelfstandig in elkaar, met een klein beetje hulp.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Bij de Paranormale interceptiebus 3000 (70423) vallen door spoken bezeten wegwerkers de anderen. Bij deze ghost mobiel kun je aan alle kanten luikjes openen. Het commando centrum kan er aan de achterkant zelf helemaal uit. Daarnaast zit er allerlei spannende apparatuur op de schoolbus. Ook zit er een monster toilet bij. Bij de set zitten zes poppetjes met accessoires.

In het Kerkhofmysterie (70420) ga je op spokenjacht. In het kerkhof zitten allerlei enge dingen verstopt. Bij de set zitten vier poppetjes met accessoires.

De LEGO augmented reality game app spelen

Daarna begint het echte werk: het spelen van de augmented reality game! Dat is natuurlijk het allerleukste en heel vernieuwend: de LEGO voorwerpen komen in de app tot leven. Je speelt dus in de app met je LEGO.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Je gaat op spoken jagen, waarbij je de schoolbus of het kerkhof in het spel zelf gebruikt om allerlei verschillende spoken te vangen. Het is heel leuk gedaan en je waant je net een echte ghostbuster. Ook kan je zelf als spook ronddwalen en ervoor zorgen dat je allerlei duistere krachten verzamelt, om sterker te worden terwijl je wordt opgejaagd. Het vergt enige handigheid met de telefoon om het spook te besturen of om als spokenjager succesvol te zijn. Als je dat eenmaal doorhebt is het zeer verslavend, voor zowel zoon als papa.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

De kleine man vindt LEGO met app nog cooler dan gewone LEGO. En een app met LEGO is natuurlijk sowieso veel cooler dan een app zonder LEGO. Hij weet alvast wat hij voor zijn verjaardag en aan Sinterklaas gaat vragen de komende maanden 🙂

In dit filmpje zie je zoonlief aan de slag met beide LEGO sets en de augmented reality game app. Want met een video gaat het natuurlijk veel meer leven dan alleen met foto’s en teksten! Je ziet hier dat hij echt aan de slag is met de LEGO. Tijdens het spelen van de app moet je telkens dingen anders instellen in het het speelgoed.

Meer weten

Wil je meer weten over deze LEGO sets en de augmented reality game app? Kijk dan even op de website van LEGO. Je kunt de sets daarnaast onder andere ook kopen bij Bol.com en Blokker. De app kun je downloaden via Google Play of de App Store.

Op Leuk met kids schrijven we regelmatig over LEGO. Zo schreven we over onze zelfgebouwde LEGO City treintafel, allerlei LEGO bouw ideeën, een boek met LEGO weetjes, heel veel LEGO cadeau ideeën, tips voor LEGOLAND en LEGO House en nog veel meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids