Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

De kids maken graag kunstwerken, liefst met zo veel mogelijk verschillende materialen. Zoonlief was meteen nieuwsgierig toen ik hem vroeg of hij een nieuw apparaatje wilde uitproberen, de Crayon Pen van Crayola, waarmee je wascokrijt kunt smelten om ermee te schilderen. We laten je zien hoe hij werkt, maar ook wat wij ermee gemaakt hebben.

Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

De pen sluit je met een adapter aan op stroom. Vervolgens stop je er (een deel van) een wascokrijtje in, je wacht even tot het gesmolten is en je kunt aan de slag. Bij de set zitten tien krijtjes, daarnaast kun je krijtjes van Crayola erbij kopen in allerlei kleuren. Er is een speciaal mesje bijgeleverd, waarmee je het papieren laagje dat om krijtjes heen zit kunt verwijderen. Als je de pen niet gebruikt kun je hem in de houder zetten, zodat hij rechtop blijft staan en de gesmolten wasco er makkelijk uitkomt als je weer verder gaat. Als je de pen gebruikt moet je hem ook goed rechtop houden, dan is het effect het mooiste.

De wasco droogt heel snel, waardoor je bijna direct met een andere kleur er overheen kunt. Als je niet wil dat de kleuren vermengen, dan moet je eerst de ene kleur opmaken voordat je de volgende er in stopt. Vaak is het juist wel mooi als de kleuren een beetje mengen, dan kun je achter elkaar doorwerken.

Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

Crayola geeft aan dat het apparaat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Zoonlief van 7 jaar kan er goed zelf mee aan de slag, al laat ik hem met elektriciteit niet alleen. Hoe ouder kinderen zijn, hoe mooier het resultaat, want hoe beter de motoriek, maar dat is wat mij betreft niet het belangrijkste. Dochterlief van 4 jaar wilde er natuurlijk ook mee aan de slag en samen gaat dat prima. Het apparaat wordt niet warm, maar als ik ze er alleen mee zou laten zouden ze denk ik wel veel vlekken mee maken, net als met verf. Als je werkt met wasco zijn een schort over je kleding en een placemat over de tafel sowieso aan te raden.

Er zit een aantal oefenvellen bij de set. Die heb ik voor gebruik even gekopieerd, zodat beide kinderen ermee kunnen oefenen. Je moet even ontdekken hoe het apparaat werkt, daarom zijn de oefenvellen fijn. Je kunt natuurlijk ook op een kleurplaat oefenen, als de details in de kleurplaat niet te klein zijn.

Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

We begonnen met kleurplaten en zelfgemaakte tekeningen. Daarna versierden we een glazen pot, om er een waxinelichtje in te zetten. Een tip als je stippen wil maken: neem een rechte pot, bijvoorbeeld een vierkante waxinelichtjes houder, op de ronding lieten de stippen bij ons makkelijk los. Niet dat dat heel erg is, want het effect blijft vrolijk.

Op een houten schijf van een boom tekenden we een kerstboom, met ballen. Ik kreeg de schijf ooit cadeau, ze zijn vaak te koop bij de Xenos en Action. Ik tekende met een stift de boom op de schijf, die we daarna hebben overgetrokken met de Crayon Pen. Daarna hebben we met andere kleuren de ballen en de piek gemaakt.

Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

Wij vinden de Crayon Pen ontzettend leuk. De kinderen vragen er telkens om, want je kunstwerken zijn net wat specialer dan met potloden of verf. De komende tijd gaan we nog meer uitproberen, zo willen we nog met canvas aan de slag. Kom dus zeker even terug, het resultaat delen we hier natuurlijk.

Wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Crayola. De Crayon Pen is onder meer te koop bij Bol.com.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids