Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

Zoonlief kreeg ooit een houten kindergitaar, waar zijn zusje totaal verliefd op was. Helaas was de gitaar niet bestand tegen het geweld van een dreumes, dus van die gitaar is weinig over. Nu ze inmiddels bijna kleuter en had haar zinnen gezet op een werkend exemplaar en om precies te zijn een roze gitaar. Het werd een stevige roze ukelele, waar een prachtig geluid uit komt.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

Nou zijn er genoeg roze kindergitaren, maar we besloten dit keer te gaan voor een wat steviger exemplaar. Ik vond een ukelele van polycarbonaat, met de beschrijving “kan tegen een stootje”. Hij is bedoeld voor beginners of voor op reis, maar dus ook prima voor mijn kleine dame.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaarWat een geluid komt er uit dit instrument, dat is wel anders dan die kindergitaar. In onderstaande filmpje kun je het goed horen.

Een ukelele heeft 4 snaren, een gitaar 6, maar dat maakt voor de kinderen natuurlijk helemaal niet uit, ze willen gewoon lekker muziek maken.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

De ukelele kreeg een mooie plek, hoog aan de kast, want een instrument is te mooi om rond te laten slingeren in een kinderkamer.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

Ons kleine meisje is helemaal blij met haar nieuwe gitaar, ze loopt er de hele tijd mee rond. En haar grote broer trouwens ook regelmatig, ondanks dat hij roze is 🙂

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

De ukelele is van Korala en te koop bij Bol.com, in verschillende vrolijke kleuren, wellicht kopen we ook nog wel eens een keer een tweede in rood of blauw.

Met Sint Maarten werd de ukelele al meteen goed gebruikt. Zoonlief speelde er op, dochterlief en de buurmeisjes zongen. Dat zag er natuurlijk enorm cute uit, dat doen we vanaf nu ieder jaar 🙂

 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids