Een felgeleurde ukelele als kindergitaar


Zoonlief kreeg ooit een houten kindergitaar, waar zijn zusje totaal verliefd op was. Helaas was de gitaar niet bestand tegen het geweld van een dreumes, dus van die gitaar is weinig over. Nu ze inmiddels bijna kleuter en had haar zinnen gezet op een werkend exemplaar en om precies te zijn een roze gitaar. Het werd een stevige roze ukelele, waar een prachtig geluid uit komt.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

Nou zijn er genoeg roze kindergitaren, maar we besloten dit keer te gaan voor een wat steviger exemplaar. Ik vond een ukelele van polycarbonaat, met de beschrijving “kan tegen een stootje”. Hij is bedoeld voor beginners of voor op reis, maar dus ook prima voor mijn kleine dame.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaarWat een geluid komt er uit dit instrument, dat is wel anders dan die kindergitaar. In onderstaande filmpje kun je het goed horen.

Een ukelele heeft 4 snaren, een gitaar 6, maar dat maakt voor de kinderen natuurlijk helemaal niet uit, ze willen gewoon lekker muziek maken.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

De ukelele kreeg een mooie plek, hoog aan de kast, want een instrument is te mooi om rond te laten slingeren in een kinderkamer.

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

Ons kleine meisje is helemaal blij met haar nieuwe gitaar, ze loopt er de hele tijd mee rond. En haar grote broer trouwens ook regelmatig, ondanks dat hij roze is 🙂

Een felgeleurde ukelele als kindergitaar

De ukelele is van Korala en te koop bij Bol.com, in verschillende vrolijke kleuren, wellicht kopen we ook nog wel eens een keer een tweede in rood of blauw.

Met Sint Maarten werd de ukelele al meteen goed gebruikt. Zoonlief speelde er op, dochterlief en de buurmeisjes zongen. Dat zag er natuurlijk enorm cute uit, dat doen we vanaf nu ieder jaar 🙂

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.