Hubelino spelletjes op een handig LEGO bordje

Hubelino heeft verschillende spelletjes op een soort LEGO Duplo bordje. Handig als op vakantie bent, in een restaurant of in de tuin.

Spelletjes in in de vorm van een LEGO bordje, hoe handig is dat? Je raakt de onderdelen veel minder snel kwijt dan bij een gewoon spel. Bovendien blijft het stevige plastic lang mooi, ook als je het in het gras gebruikt of er een glas limonade overheen gooit.

Ga je met de auto of met de trein? Neem dan een extra Duplo bordje mee, waarop je de nog ongebruikte blokjes kunt bewaren. Dat voorkomt dat je naar blokjes moet zoeken.

De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

Hubelino spelletjes op een handig LEGO bordje

Hubelino spelletjes op een handig LEGO bordje

Hubelino Sudoku (4+ jaar)

Dit is Sudoku, maar dan voor kleintjes. Je speelt Sudoku met de vier kleuren en er zijn drie moeilijkheidsniveaus. De blokjes met een groene rand gebruik je om de beginopstelling neer te zetten. Met de blokjes met de witte rand vul je de Sudoku. Als je het principe van sudoku kent, kan je gelijk beginnen.

Hubelino Sudoku - handige spelletjes op een handig LEGO bordje

Hubelino Kleurendomino (4+ jaar)

Dit spel is een variant op Domino en Vier Op Een Rij. Je moet proberen om 4 kleuren op een rij te maken, dan krijg je een punt. Je mag een steen plaatsen als een van de kleuren hetzelfde is als een liggende steen. Het spel is afgelopen als je geen steen meer kan aanleggen of er geen plek meer elders op het bord is. De winnaar is de speler met het meeste aantal punten, dus 4 op een rij lijnen.

Hubelino Knobelspiele is een variant op Regenboogdomino en Vier Op Een Rij

Hubelino Schapen Kapen (4+ jaar)

Dit spel is een soort Zeeslag. Je verbergt je schapen en raadt waar op de weide je tegenstanders de schapen verbergt. Wie het eerst de schapen van de ander heeft, die wint.

Hubelino Schapen Kapen (4+ jaar) is een soort Zeeslag. Je verbergt je schapen en raadt waar op de weide je tegenstanders de schapen verbergt. Wie het eerst de schapen van de ander heeft, die wint.

Hubelino Tangram (6+ jaar)

Deze Tangram is echt zo’n spelletje dat kinderen even lekker rustig zelf kunnen doen. Kleine meis vindt het leuk om bij Tangram de figuren uit het boekje na te maken. Haar grotere broer bedenkt het juist graag zelf.

Hubelino Tangram spel voor kinderen

Verder lezen

We schreven eerder ook over de knikkerbaan van Hubelino. Er zijn versies voor LEGO en voor Duplo. Ook schrijven we regelmatig over LEGO.

Daarnaast vind je hier een overzicht met leuke spelletjes voor kinderen in alle verschillende leeftijden.

Hubelino Pi knikkerbaan: review en ideeën om te combineren met LEGO

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids