Makkelijk recept om zelf Chai Latte te maken

Chai Latte is hot, iedere koffiebar heeft het en ik begrijp wel waarom! Het is super lekker en een welkome variant op Café Latte. Gewoon omdat je niet de hele dag koffie wil drinken, of omdat het niet mag omdat je zwanger bent of borstvoeding geeft. Dan moet je trouwens ook niet te veel Chai drinken, vanwege de kruiden die er in zitten (meestal kaneel, kardamom, gember, kruidnagel en zwarte peper). Ben je zwanger, kijk dan bij het Voedingscentrum of overleg met je verloskundige. Geef je borstvoeding, let dan bij het gebruik van kruiden op dat je kindje geen darmkrampjes krijgt, dat zou daardoor veroorzaakt kunnen worden.
Makkelijk recept om zelf Chai Latte te maken
Chai is heel makkelijk thuis te maken. Vul een grote mok met melk en verwarm dit in een pannetje, zonder dat het kookt. Laat een theelepel Chai mix Yogi Tea Classic Chai in een thee-ei hierin trekken, terwijl het laag opstaat (dit is te koop bij biologische winkels). Je kunt ook een theezakje Chai kopen, zelfs van Pickwick in de supermarkt. Zet ondertussen een heel klein beetje zwarte thee, ongeveer 50 ml. Ik gebruikte Dammann Frères Jardin Bleu, een aanrader, maar Earl Grey of iets dergelijks is ook prima. Meng daarna alles in de grote mok en voeg naar smaak honing toe. Wil je een schuimlaag, houd dan een beetje melk apart in het pannetje en klop dit op met een garde. Enjoy!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids