Moestuintje 2.0: op zoek naar leuke plantenbakken

De moestuinplantjes van de Appie begonnen flink te groeien, dus het werd tijd voor een grotere plantenbak. De perfecte plantenbak had ik al gespot: een soort torentje van gestapelde plantenbakken. Handig, omdat je ieder plantje in een apart potje kunt stoppen. Het ene plantje krijgt meer zon dan het andere, ideaal aangezien niet alle kruiden tegen veel zon kunnen. Ook kunnen de plantjes mooi over de rand groeien. Misschien wel het belangrijkste: de kids vinden hem fantastisch. Deze plantenbak voor verticaal tuinieren is van Elho, de serie heet Corsica.

Moestuintje 2.0: op zoek naar leuke plantenbakken

Toegegeven, we hebben een beetje gesmokkeld door zes kleine kruidenplantjes te kopen die tussen de Appie plantjes door staan, dat ziet er toch meteen vrolijker uit.

Moestuintje 2.0: op zoek naar leuke plantenbakken

Eigenlijk wilde ik de plantenbakken in mint kleur kopen, maar bij ons lokale tuincentrum gingen ze gek genoeg uit de collectie en konden we alleen nog vier lichtroze exemplaren vinden. Stiekem vond ik dat ook wel een heel zomers effect geven en bovendien wilde ik natuurlijk vandaag nog de plantjes kunnen overplanten. Online zijn de stapelbare verticale plantenbakken volop te vinden, Bol.com heeft veel verschillende kleuren.

Moestuintje 2.0: op zoek naar leuke plantenbakken

Ik ben een fan van het merk Elho, omdat ze allerlei vrolijke gekleurde en toch stijlvolle kunststof plantenbakken hebben, vaak met hele leuke speelse vormgeving. Zoonlief had ook heel graag de plantenbak met het vogelhuisje meegenomen en ikzelf de balkonbak met plek voor drinkglazen, maar we hebben ons ingehouden, voor nu althans 😉 Je vindt Elho in ieder tuincentrum, online hebben Bol.com en Blokker veel verschillende varianten.

Voorjaarsvakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de voorjaarsvakantie! Even geen onderwijs en hopelijk het eerste lente zonnetje. Daarom maakten we weer een bucketlist met voorjaarsvakantie activiteiten. Vol leuke tips voor binnen en buitenshuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids