Nieuw uitje voor kids: Museum of Amsterdam Illusions

In Amsterdam is een nieuw museum, dat leuk is om met kinderen heen te gaan: het Museum of Amsterdam Illusions. Je kunt er ongeveer 30 kunstwerken bekijken, allemaal geschilderd in 3D, op de muren van een grachtenpand. Wij gingen er dit weekend heen en maakten heel veel toffe foto’s. We delen er hier een aantal, maar natuurlijk niet te veel, want het moet wel een beetje een verrassing blijven wat je gaat zien 😉

Update: het Museum of Amsterdam Illusions is helaas inmiddels alweer gesloten. Het museum voldeed niet aan het bestemmingsplan. Het Museum of Amsterdam Illusions zoekt naar een andere locatie, maar voor zover ik weet is die nog niet gevonden.

Lees ook de Leuk met kids agenda, voor festivals en andere uitjes!

Nieuw uitje voor kids: Museum of Amsterdam Illusions

Bij alle schilderijen staat op de grond aangegeven waar je het beste kunt staan om een mooie foto te maken. Ook hangen er voorbeelden van leuke manieren om samen met het schilderij op de foto te gaan. Als je wil dan kunnen de medewerkers een foto van je maken, die je uitgeprint mee naar huis krijgt.

zwemmen in de Amsterdamse grachten in het Museum of Amsterdam Illusions

diamant in Museum of Amsterdam Illusions

Veel van de schilderingen gaan over Amsterdam en Nederland: je kunt varen door de grachten, boven de gracht bungelen aan een brug of door het water zwemmen, naast het wapen van Amsterdam staan met een leeuw, “fietsen” op een fiets met tulpen, vanaf een dakgoot uitkijken over Amsterdam en gezoend worden door Delftsblauwe poppetjes.

Klomp in de Amsterdamse grachten in Museum of Amsterdam Illusions

Fiets met tulpen in Museum of Amsterdam Illusions

Daarnaast zijn er ook allerlei schilderijen die niets met Amsterdam te maken hebben. Denk aan een zinkende Titanic, een vulkaan die zojuist uitbarst, een diamand die precies op zijn plek valt als je op de goede plaats staat, een kraan met een bubbel waar je in zit, een kleurrijke eenhoorn en de hulk die achter je aankomt.

Uitbarstende vulkaan in Museum of Amsterdam Illusions

vliegtuig in Museum of Amsterdam Illusions

Al die schilderijen leveren natuurlijk prachtige plaatjes op! Zoonlief geeft binnenkort een superheldenfeestje, dus voor hem maakten we een stoere foto met de hulk, die we gebruikten als uitnodiging voor het feestje. Ook de andere foto’s zullen we zeker voor van alles gebruiken.

verjaardagsuitnodiging van de Hulk in Museum of Amsterdam Illusions

Dakgoot en skyline in Museum of Amsterdam Illusions

Het Museum of Amsterdam Illusions zit op de Oudezijds Voorburgwal 143 H. Amsterdam Illusions zit op de Amsterdamse Wallen, waar de afgelopen jaren steeds meer leuke initiatieven zijn. Wij gingen na het bezoek aan het museum even wat lekkers eten bij de Bakkerswinkel (Warmoesstraat 69), deden een kinderworkshop bij Fotomuseum FOAM (Keizersgracht 609) en gingen spelen bij speeltuin UJ Klaren (2de Weteringsplantsoen 10).

De Bakkerswinkel Amsterdam

Wil je wat dichterbij blijven, dan kun je het ook combineren met een bezoek aan de Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (Madam Tussauds (Dam 20) of geschiedenismuseum Amsterdam Museum (Kalverstraat 92). Wil je meer weten over een bezoek aan het Amsterdam met kinderen? Kijk dan even op onze pagina over Amsterdam met kids.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids