Nijntje paashaas koekjes versieren

Iedere feestdag wordt bij ons aangegrepen om koekjes en cupcakes te versieren. Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaas koekjes of nou ja… paaskonijntjes koekjes 🙂

Kleine meis is nog steeds gek op ons nationale knuffelkonijn, Nijntje is al vanaf dat ze heel klein was haar grote held. Dat zal binnenkort wel afgelopen zijn, dus ik geniet er nog even van, want ik vind Nijntje wel een van de leukere kinderkarakters.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Je kunt de koekjes natuurlijk zelf bakken, maar wij gebruikten Nijntje dreumesbiscuitje van Bolletje (bij Albert Heijn). Voor de versiering gebruikten we eetbare decoratie van Dr. Oetker: glazuur als basis, decoratiestiften en decoratiemix. Als je ze voor echt kleine kindjes maakt, dan kun je de balletjes en dergelijke beter weglaten en alleen decoratiestift gebruiken.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Het glazuur op de koekjes geeft een heel gaaf effect en is super makkelijk om aan te brengen. Je verwarmt het volgens de gebruiksaanwijzing in gekookt water, knipt een klein stukje van de verpakking af en spuit het warme glazuur op het koekje. Vervolgens kun je het met je vinger netjes aanbrengen. Doordat het nog warm is wordt het bij het drogen een mooie laag, als je het tenminste dik genoeg aanbrengt. Ook de kinderen konden de glazuur op het koekje aanbrengen. Daarna gingen we aan de slag met versieren. Begin met de decoratie die je in het glazuur wil drukken, daarvoor moet het glazuur nog zacht zijn.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Naast deze Nijntje paashaas koekjes, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids