Nijntje paashaas koekjes versieren


Iedere feestdag wordt bij ons aangegrepen om koekjes en cupcakes te versieren. Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes 🙂

Kleine meis is nog steeds gek op ons nationale knuffelkonijn, Nijntje is al vanaf dat ze heel klein was haar grote held. Dat zal binnenkort wel afgelopen zijn, dus ik geniet er nog even van, want ik vind Nijntje wel een van de leukere kinderkarakters.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Nijntje paashaas koekjes versieren

Je kunt de koekjes natuurlijk zelf bakken, maar wij gebruikten Nijntje dreumesbiscuitje van Bolletje (bij Albert Heijn). Voor de versiering gebruikten we eetbare decoratie van Dr. Oetker: glazuur als basis, decoratiestiften en decoratiemix. Als je ze voor echt kleine kindjes maakt, dan kun je de balletjes en dergelijke beter weglaten en alleen decoratiestift gebruiken.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Het glazuur op de koekjes geeft een heel gaaf effect en is super makkelijk om aan te brengen. Je verwarmt het volgens de gebruiksaanwijzing in gekookt water, knipt een klein stukje van de verpakking af en spuit het warme glazuur op het koekje. Vervolgens kun je het met je vinger netjes aanbrengen. Doordat het nog warm is wordt het bij het drogen een mooie laag, als je het tenminste dik genoeg aanbrengt. Ook de kinderen konden de glazuur op het koekje aanbrengen. Daarna gingen we aan de slag met versieren. Begin met de decoratie die je in het glazuur wil drukken, daarvoor moet het glazuur nog zacht zijn.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.