Reizen met kleine kinderen: Kim geeft tips

Denk je dat een verre reis maken met kinderen lastig is? Kim van Reisbrigade vertelt dat het wel meevalt én geeft tips voor reizen met kleine kinderen. 

Vroeger reisden we de hele wereld rond met de rugzak. Sinds 2014 zijn we trotse ouders van een dochter, Janne. Volgens familie en vrienden zou het nu wel gedaan zijn met die verre reizen van ons. Tijd voor de camping in Zuid-Frankrijk dachten zij. Niets mis mee, maar niet echt ons ding.

Ondertussen zijn we naar Berlijn, Kopenhagen en Zuid-Afrika geweest. Het is ons echt goed bevallen en smaakt alleen maar naar meer. Zou je dit ook willen maar weet je niet goed waar te beginnen, dan geef ik je graag een aantal tips die ons geholpen hebben.

Reizen met kleine kinderen: Kim geeft tips. Denk je dat een verre reis maken met kinderen lastig is? Kim van Reisbrigade vertelt dat het wel meevalt én geeft tips voor reizen met kleine kinderen. 

Begin dichtbij met reizen met kleine kinderen

De eerste reis die wij maakten was een citytrip naar Berlijn toen Janne 7 maanden was. Via de website van bijvoorbeeld Airbnb kan je selecteren op kindvriendelijke appartementen. Er is dan vaak speelgoed, een kinderbed, badje en soms zelfs een buggy aanwezig. Dat spaart een hoop bagage uit.

Een korte vlucht is ook ideaal om zelf een beetje te wennen. Hoe loopt het allemaal met het inchecken, hoe gaat het met vastgespen, hoe ervaart je kind het vliegen. Op al die vragen krijg je een antwoord en als het tegenzit dan is de vlucht relatief snel voorbij.

Reizen met kleine kinderen

Bereid je goed voor

Nam je vroeger je rugzak uit de kast en kocht je een ticket, dan heb je nu toch iets meer voorbereiding nodig. Waar wil je naar toe? Is er een tijdsverschil? Moet je rekening houden met malaria, dengue of andere ziektes? Regenseizoen? Temperatuur? Hoe is de infrastructuur? Hoe zijn de voorzieningen?

Zowel het consultatiebureau als de GGD geven heel veel tips en advies als je gaat reizen met je kindje en zijn zeker een bezoek waard. Zij weten te vertellen welke inentingen jullie eventueel nodig hebben en hebben beter zicht op hoe de medische voorzieningen ter plaatste zijn.

Reizen met kleine kinderen: Kim geeft tips. Denk je dat een verre reis maken met kinderen lastig is? Kim van Reisbrigade vertelt dat het wel meevalt én geeft tips voor reizen met kleine kinderen. 

Inpakken voor reizen met kleine kinderen

Een draagrugzak om je kindje op je rug te dragen is een waardevolle aankoop. Erg praktisch en hebben wij al veel gebruikt. Wij hebben er een van Vaude aangeschaft en zijn daar erg tevreden over. Je kan er ook nog luiers, eten en andere spulletjes in kwijt.

Ga je naar een zonbestemming, vergeet dan niet om daar goed rekening mee te houden: zonnehoedje, goede zonnebrand met hoge UV-factor (bijv Vision), zonnebril en UV-beschermende zwemkledij.

Luiers en babyvoeding zijn in de meeste grote supermarkten ook gewoon ter plaatse te koop, dus je hoeft niet je hele reistas vol te stoppen. Blijf je ergens meer dan twee nachten dan kan je vaak je was laten doen. Erg handig, want je neemt al snel te veel mee, dus wees kritisch bij het inpakken.

Reizen met kleine kinderen

Vliegen op reis met kleine kinderen

Kinderen tot twee jaar reizen bijna gratis en dat is dus ideaal om toch nog een verre reis te maken. Je moet je kindje dan wel op schoot nemen. Voor de allerkleinsten kan je een bedje aanvragen.

Wij kozen bewust voor een dagvlucht. Mocht ze niet willen slapen, dan zaten we niet met een gebroken ritme van een gemiste nacht.

We kochten verschillende kleine cadeautjes bij de HEMA en gaven die aan haar op verschillende tijdstippen. Daar was ze telkens weer een tijdje zoet mee.

Een iPad met enkele gedownloade afleveringen van kinderfilmpjes deed het bij ons erg goed. Verder vond ze het super om het gangpad door te lopen en was er nog een jongetje van dezelfde leeftijd aan boord met wie ze af en toe een beetje ging spelen.

Oh ja, misschien wel het allerbelangrijkste: relax! De meeste mensen aan boord, de stewards en de stewardessen hebben ook kinderen en weten vaak precies wat je doormaakt.

Tot slot

Dit artikel is geschreven door Kim van Reisbrigade. Dit is een reisorganisatie die je helpt met persoonlijk advies en een op maat gemaakte vakantie.

Verder vind je op Leuk met kids nog meer vakantie inspiratie. Daarnaast delen we regelmatig vakantietips op Instagram.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids