Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren


Er is een mooi nieuw kinderboek verschenen over het dierenrijk: Het dikke boek van alle bijzondere dieren. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, met prachtige tekeningen en foto’s erbij. 

Het is een mooi zwaar boek, echt een naslagwerk, waar je eens rustig een paar pagina’s in gaat zitten lezen, of juist even een dier opzoekt. De voorkant is belegd met goud en de zijkant is ook van goud, wat natuurlijk meteen al grote indruk maakt op kinderen.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Voor ieder dier is er een dubbele bladzijde. De foto’s zijn prachtig en vol detail, je kunt daar eindeloos naar kijken. Daarnaast staan er toegankelijke teksten met informatie over het dier. Denk aan hoe het dier er uit ziet, hoe hij leeft, waar hij leeft en wat hij eet. Bij ieder dier staat er nog een leuk weetje bij, zoals “Poema’s kunnen niet brullen, maar wel spinnen zoals een poes” en “Flamingo’s hebben reusachtige crèches op het water waar ze voor hun jongen zorgen.” Om het zelf te kunnen lezen moet je kind goed kunnen lezen, want namen van dieren en landen zijn nou eenmaal vaak best ingewikkeld.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Veel van de dieren zul je wel kennen, zeker als je af en toe naar de dierentuin gaat, maar veel ook niet. Denk bijvoorbeeld aan de zeeleguaan, de quokka, het gilamonster, de vliegende vis en de bidsprinkhaankreeft, om er een paar te noemen. Of de Axolotl 🙂

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

De dieren zijn gerangschikt op grootte. Voorin het boek staat een gewone inhoudsopgave, maar achterin staat een nog veel leukere. In dit groepsportret zie je alle dieren, waardoor je ze makkelijker kunt vinden. Ook staat hier nog even samengevat wat voor soort dier het is, hoe lang hij is en waar hij woont. Het zou me niet verbazen als mijn kids dit uit hun hoofd gaan leren 😉

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Met dit filmpje krijg je nog wat meer een idee van hoe Het dikke boek van alle bijzondere dieren er uitziet. Wij vinden het een aanrader!

Titel: Het dikke boek van alle bijzondere dieren.

Auteur: Ben Hoare

Uitgever: Lannoo

Te koop bij o.a. Bol.com


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.