Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie

Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie

Het inrichten van de kinderkamer is heel wat anders dan de rest van het huis, je moet daarin echt een beetje ontdekken wat je smaak is en wat werkt. Tom Cole en Britt Sebrechts van Woonblog.be maakten een prachtig boek vol inspiratie: het Mini Woonboek.

Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie

Het Mini Woonboek staat vol met echte kinderkamers, waarvoor het duo langs ging bij allerlei gezinnen met kinderen (en natuurlijk fotografeerden ze ook hun eigen kinderkamer). Iedere kamer is in heel veel foto’s in beeld gebracht. Je ziet daardoor prachtig de sfeer van de kamer, maar ook zijn per kamer leuke ideeën uitgelicht, die je kunt toepassen in je eigen huis. De kamers zijn onderling enorm verschillend, maar een ding hebben ze wel gemeen: het zijn allemaal kinderkamers waar je vrolijk van wordt.

Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie

In het boek staan kamers van kinderen in heel veel verschillende leeftijden, het jongste kind is 1 en het oudste 11. Er staan ook een paar gedeelde kinderkamers in, fijn voor als je klein woont. Achterin het Mini Woonboek vind je een aantal mooie DIY ideeën. Ook staat er een lijst met leuke winkels in Gent, Brugge, Antwerpen, Brugge, Leuven, Amsterdam, Parijs en online.

Al met al is dit boek echt een aanrader, wij vonden er enorm veel inspiratie in. Die minikastjes aan de muur gaan er zeker komen en dat fantastische behang ook! En wat ook leuk is: je kunt ook samen met je kind erin bladeren, zodat hij of zij zelf kan vertellen wat leuk is. Hopelijk gaan deze bloggers ook nog een keer een boek maken over woonkamers voor gezinnen, want ook daar is inspiratie welkom 🙂

Titel: Mini Woonboek
Auteurs: Tom Cole en Britt Sebrechts
Uitgever: Uitgeverij Kannibaal
Te koop: bij onder meer Bol.com


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.