Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Wat is het toch leuk als kinderen zelf hun voorkeuren gaan aangeven en bijvoorbeeld vertellen welke boeken ze leuk vinden. Zo is een bezoek aan een boekenwinkel met onze kleuter een feestje voor ons allebei, want hij benoemt allemaal boeken die hij van school kent en leuk vindt. Zo had zijn meester de Gorgels van cabaretier Jochem Meijer voorgelezen, super leuk vond hij dat. Toen er een prentenboek over De Wereld van de Gorgels verscheen waren we dus reuze benieuwd!

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Het verhaal vertelt over een jonge Gorgel genaamd Bobba. Hij gaat naar school waar hij leert hoe hij mensenkinderen kan beschermen tegen Brutelaars, de wezentjes die zorgen dat kinderen griep krijgen. Dat moeten ze wel heel voorzichtig doen, want de mensenkinderen mogen ze niet zien. Bobba is super snel, daarom mag hij de beschermer worden van Melle, die altijd alles ziet.

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Terwijl je het boek voorleest is het alsof je Jochem Meijer hoort praten, het leest dus als een trein 😉 Het is echt een prentenboek voor kleuters en onderbouw kinderen, met behalve heel veel mooie tekeningen ook behoorlijk veel tekst, dus voor veel peuters is het nog wat te ingewikkeld. Terwijl onze peuter van 2,5 al vrij snel afgeleid was, was onze kleuter van 5 aan het boek gekluisterd. Dat komt zeker door het mooie herhaal, de tekst vol grappige fantasiewoorden en de prachtige tekeningen vol details. Een musthave op de boekenplank dus!

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Titel: De Wereld van de Gorgels

Auteurs: Jochem Meijer en Rick de Haas

Uitgever: Leopold

Te koop bij o.a. Bol.com

Het eerste voorleesboek van de Gorgels staat nu op het verlanglijstje, dat komt er binnenkort ook wel. Misschien wel als audioboek, want als Jochem Meijer voorleest kunnen papa en mama even iets anders doen 😉

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids