Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels


Wat is het toch leuk als kinderen zelf hun voorkeuren gaan aangeven en bijvoorbeeld vertellen welke boeken ze leuk vinden. Zo is een bezoek aan een boekenwinkel met onze kleuter een feestje voor ons allebei, want hij benoemt allemaal boeken die hij van school kent en leuk vindt. Zo had zijn meester de Gorgels van cabaretier Jochem Meijer voorgelezen, super leuk vond hij dat. Toen er een prentenboek over De Wereld van de Gorgels verscheen waren we dus reuze benieuwd!

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Het verhaal vertelt over een jonge Gorgel genaamd Bobba. Hij gaat naar school waar hij leert hoe hij mensenkinderen kan beschermen tegen Brutelaars, de wezentjes die zorgen dat kinderen griep krijgen. Dat moeten ze wel heel voorzichtig doen, want de mensenkinderen mogen ze niet zien. Bobba is super snel, daarom mag hij de beschermer worden van Melle, die altijd alles ziet.

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Terwijl je het boek voorleest is het alsof je Jochem Meijer hoort praten, het leest dus als een trein πŸ˜‰ Het is echt een prentenboek voor kleuters en onderbouw kinderen, met behalve heel veel mooie tekeningen ook behoorlijk veel tekst, dus voor veel peuters is het nog wat te ingewikkeld. Terwijl onze peuter van 2,5 al vrij snel afgeleid was, was onze kleuter van 5 aan het boek gekluisterd. Dat komt zeker door het mooie herhaal, de tekst vol grappige fantasiewoorden en de prachtige tekeningen vol details. Een musthave op de boekenplank dus!

Boekentip: prentenboek over de Wereld van de Gorgels

Titel: De Wereld van de Gorgels

Auteurs: Jochem Meijer en Rick de Haas

Uitgever: Leopold

Te koop bij o.a. Bol.com

Het eerste voorleesboek van de Gorgels staat nu op het verlanglijstje, dat komt er binnenkort ook wel. Misschien wel als audioboek, want als Jochem Meijer voorleest kunnen papa en mama even iets anders doen πŸ˜‰


Schrijf je in voor de nieuwsbrief πŸ’Œ Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog πŸ’« Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeΓ«n en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.