Boekentip: uitklapboek over hoe een stad werkt van Lonely Planet

Er is een super leuk boek verschenen voor kinderen die alles willen weten: hoe werkt een stad. Een boek vol weetjes, verstopt achter flapjes en uitklapbare bladzijden. Het is officieel voor kinderen tussen 7 en 9, maar onze kleine man van bijna 6 vindt het ook al fantastisch. En ik stiekem ook, want het boek staat vol aansprekende tekeningen en interessante teksten. 

Boekentip: uitklapboek over hoe een stad werkt van Lonely Planet: hoe werkt een stad?

Het boek laat alle aspecten van de stad zien op een voor kinderen toegankelijke manier. Hoe een stad ontstaat, over verkeer van en naar de stad, hoe mensen wonen in oude en nieuwe gebouwen, hoe er wordt gebouwd, hoe een wolkenkrabber in elkaar zit, over groene plekken in de stad, wat er onder de grond gebeurt, wat er in het stadhuis gebeurt, over hulpdiensten, over cultuur, dag en nacht in de stad en hoe de stad van de toekomst er uit zal zien.

Boekentip: uitklapboek over hoe een stad werkt van Lonely Planet

Wat erg leuk is, is dat je achter gevels kunt kijken. Soms kun je achter een flapje naar binnen spieken, soms kun je een hele bladzijde openklappen. Dat was als peuter al leuk, maar ook op deze leeftijd is het interessant voor kinderen (en gelukkig scheuren ze op deze leeftijd geen flapjes meer af 🙂 ) Bij de wolkenkrabber kun je bijvoorbeeld zien hoe mensen er in werken en wonen, waar ze hun auto parkeren en dat er soms ook hotels in zitten.

Boekentip: uitklapboek over hoe een stad werkt van Lonely Planet

Zoonlief is heel enthousiast, hij vraagt iedere keer of ik een bladzijde wil voorlezen. Voor kinderen die in de stad wonen is het enorm herkenbaar, veel dingen zien ze dichtbij. Zo kon ik uitleggen dat ze ook in Amsterdam van die hoge wolkenkrabbers gaan bouwen. Nu lees ik het voor terwijl we samen plaatjes kijken, over een paar jaar leest hij het zelf. 

Boekentip: uitklapboek over hoe een stad werkt van Lonely Planet

Titel: Hoe werkt een stad?

Auteurs: James Gulliver Hancock (tekenaar) en Jen Feroze (auteur Lonely Planet)

Uitgever: Van Holkema & Warendorf, onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Te koop bij o.a. Bol.com

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids