Boekentip voor kerst: Lotta versiert een kerstboom

Denk jij ook met zoveel plezier terug aan de boeken van Astrid Lindgren? Ik denk al snel aan Ronja de Roversdochter, Pippi Langkous, de Kinderen van Bolderburen en Lotta uit de Kabaalstraat. Van Lotta is er ook een boek over kerst: Lotta versiert een kerstboom.

Boekentip voor kerst: Lotta versiert een kerstboom

Voor wie het verhaal niet kent: Lotta is een klein meisje van vier dat tegen haar grote broer Jonas en haar grote zus Mia-Maria moet opboksen. Als vlak voor kerst blijkt dat de kerstbomen uitverkocht zijn is iedereen verdrietig. Lotta redt de kerst door voor een kerstboom te zorgen, op geheel eigen wijze. Het is echt zo’n kerstboek voor kleuters en jonge schoolkinderen waar je nostalgisch van wordt, zowel de kinderen als ikzelf vonden het fantastisch.

Boekentip voor kerst: Lotta versiert een kerstboom

Wat ik zelf ook erg leuk vindt aan dit boek is dat de tekeningen van Ilon Wikland zijn, dat is niet in iedere versie van de Lotta boeken het geval. Als kind had ik een prachtige winterplaat boven mijn bed hangen van een besneeuwd dorpje. Het was zo’n plaat waar je uren naar kon staren, zoveel leuke details stonden er op. Wat ik niet wist, was dat dit dorpje de Kabaalstraat is! Ik denk dat ik binnenkort ga zoeken naar zo’n plaat voor een van de kinderkamers 🙂

Boekentip voor kerst: Lotta versiert een kerstboom

Titel: Lotta versiert een kerstboom

Auteurs: Astrid Lidgren en Ilon Wikland

Uitgever: Ploegsma

Te koop bij o.a. Bol.com.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids