Boekentip voor kinderyoga met CD: Het Dansende Dierenbos

Kinderyoga is super leuk voor kinderen, het is fijne manier om iets met ze te doen én het is goed voor ze. Toen ik het nieuwe boek voor kinderyoga “Het Dansende Dierenbos” zag wilde ik het dus meteen uitproberen!

Boekentip voor kinderyoga met CD Het Dansende Dierenbos

Het Dansende Dierenbos is een kleurrijk boek met mooie tekeningen, met in yoga-oefeningen waarin kids dieren en bomen nadoen. Welk kind vindt het nou niet leuk om een aap, vogel, kat, paard, slang, leeuw, slak of zelfs een vuurvliegje na te doen? Ieder “hoofdstukje” gaat over een ander dier en op de bijbehorende CD staat gezongen muziek, waarop je de oefeningen kunt doen, al is dat niet perse nodig. Als je geen CD of DVD speler hebt, dan kun je de muziek ook via de bijbehorende website luisteren.

Boekentip voor kinderyoga met CD Het Dansende Dierenbos

Bij ieder dier is er zowel een losse yoga oefening, als een serie met verschillende bewegingen. Voor peuters en kleuters is de losse yoga oefening leuk, voor wat oudere kinderen is daarnaast ook de serie bewegingen leuk om te doen. Mijn peuter en kleuter vonden die eerste oefening al leuk genoeg, vooral als je er ook nog een geluid bij kan maken. Als ik het boek pak gaan zij de yoga mat al pakken 🙂

Boekentip voor kinderyoga met CD Het Dansende Dierenbos

Titel: Het Dansende Dierenbos. Kinder-yoga op muziek
Auteurs: Jasper Merle en Hester van Toorenburg
Uitgever: Spectrum
Te koop bij onder andere Bol.com

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids