De geniale uitspraken van schoolkinderen opgeschreven door hun meester

In onze schoolkrant stond vroeger de rubriek “lerariteiten”. Hierin stonden allerlei hilarische uitspraken van leraren, soms omdat ze grappig waren, soms omdat ze een beetje dom waren en soms omdat ze zo kenmerkend waren voor die leraar. Als ik zoek op Google blijkt niet alleen onze school die rubriek te hebben, lerariteiten komen op allerlei scholen voor en worden tegenwoordig niet alleen in de schoolkrant, maar ook online gedeeld.

Niet alleen leerlingen verzamelen hilarische quotes van hun leraren, andersom gebeurt het ook. Zo verzamelt Meester Bart, leraar Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, de quotes van zijn leerlingen. De Amsterdamse media het Parool en AT5 berichten er al over, maar in de landelijke media heb ik hem nog niet terug gezien.

De uitspraken zijn geniaal. Zo maar een selectie:
“Meester mag ik voortaan een uur later op school komen? Ik ben bang in het donker”
“Meester heeft u zalf? Mijn gezicht is krokant.”
“Meester ik doe kader omdat alle boeken saai zijn. Gingen alle boeken over vrouwen, dan deed ik nu VWO.”
“Waarom ben je te laat?” “Ik moest mijn schoenen nog inlopen, meester.”
“Utrecht is onder Amsterdam toch, meester? Dan waarom gaat de snelweg niet naar beneden?”
“Word je weer wakker?” “Maar ik slaap zo lekker als mijn ogen dicht zijn, meester.”

Nog veel meer van dit soort uitspraken vind je op het blog van Meester Bart

HEMA roofdieren knutselen

Heb je roofdieren spaaractie van HEMA al gezien? We hebben er leuke knutsels mee gemaakt! Dochterlief en ik knutselden een kijkdoos voor de dieren. Vervolgens maakten zoonlief en ik stopmotion filmpjes. Ik laat je zien hoe we dat doen.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids