De geniale uitspraken van schoolkinderen opgeschreven door hun meester


In onze schoolkrant stond vroeger de rubriek “lerariteiten”. Hierin stonden allerlei hilarische uitspraken van leraren, soms omdat ze grappig waren, soms omdat ze een beetje dom waren en soms omdat ze zo kenmerkend waren voor die leraar. Als ik zoek op Google blijkt niet alleen onze school die rubriek te hebben, lerariteiten komen op allerlei scholen voor en worden tegenwoordig niet alleen in de schoolkrant, maar ook online gedeeld.

Niet alleen leerlingen verzamelen hilarische quotes van hun leraren, andersom gebeurt het ook. Zo verzamelt Meester Bart, leraar Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, de quotes van zijn leerlingen. De Amsterdamse media het Parool en AT5 berichten er al over, maar in de landelijke media heb ik hem nog niet terug gezien.

De uitspraken zijn geniaal. Zo maar een selectie:
“Meester mag ik voortaan een uur later op school komen? Ik ben bang in het donker”
“Meester heeft u zalf? Mijn gezicht is krokant.”
“Meester ik doe kader omdat alle boeken saai zijn. Gingen alle boeken over vrouwen, dan deed ik nu VWO.”
“Waarom ben je te laat?” “Ik moest mijn schoenen nog inlopen, meester.”
“Utrecht is onder Amsterdam toch, meester? Dan waarom gaat de snelweg niet naar beneden?”
“Word je weer wakker?” “Maar ik slaap zo lekker als mijn ogen dicht zijn, meester.”

Nog veel meer van dit soort uitspraken vind je op het blog van Meester Bart


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.