De geniale uitspraken van schoolkinderen opgeschreven door hun meester


In onze schoolkrant stond vroeger de rubriek “lerariteiten”. Hierin stonden allerlei hilarische uitspraken van leraren, soms omdat ze grappig waren, soms omdat ze een beetje dom waren en soms omdat ze zo kenmerkend waren voor die leraar. Als ik zoek op Google blijkt niet alleen onze school die rubriek te hebben, lerariteiten komen op allerlei scholen voor en worden tegenwoordig niet alleen in de schoolkrant, maar ook online gedeeld.

Niet alleen leerlingen verzamelen hilarische quotes van hun leraren, andersom gebeurt het ook. Zo verzamelt Meester Bart, leraar Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, de quotes van zijn leerlingen. De Amsterdamse media het Parool en AT5 berichten er al over, maar in de landelijke media heb ik hem nog niet terug gezien.

De uitspraken zijn geniaal. Zo maar een selectie:
“Meester mag ik voortaan een uur later op school komen? Ik ben bang in het donker”
“Meester heeft u zalf? Mijn gezicht is krokant.”
“Meester ik doe kader omdat alle boeken saai zijn. Gingen alle boeken over vrouwen, dan deed ik nu VWO.”
“Waarom ben je te laat?” “Ik moest mijn schoenen nog inlopen, meester.”
“Utrecht is onder Amsterdam toch, meester? Dan waarom gaat de snelweg niet naar beneden?”
“Word je weer wakker?” “Maar ik slaap zo lekker als mijn ogen dicht zijn, meester.”

Nog veel meer van dit soort uitspraken vind je op het blog van Meester Bart

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! De Leuke Update Hoe houd je de koelkast een beetje netjes en schoon? Met deze tips voor koelkast organizing helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden. Koelkast organizing systeem Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding