De leukste Klokhuis afleveringen voor nieuwsgierige kinderen 

Onze nieuwsgierige kleuter is fan van het Klokhuis. Niet dat hij alles begrijpt, maar dat maakt hem helemaal niks uit. Ik snap hem wel, Klokhuis is ook super leuk. We verzamelen samen de leukste uitzendingen.

De leukste Klokhuis afleveringen voor nieuwsgierige kinderen

Er zijn allerlei afleveringen over de aarde en de ruimte. Hierbij zijn uitzendingen over het begin van de planeet Aarde en de ontwikkeling van de Aarde. Ook zijn er afleveringen over het zonnestelsel, de maan, de mens in de ruimte en meer specifieke astronauten met André Kuiper. Meer uitzendingen over het heelal vind je hier. Ook over dinosauriërs zijn leuke uitzendingen, bijvoorbeeld over hoe een dino skelet in Naturalis wordt opgebouwd.

Amsterdam is ook een leuk onderwerp, bijvoorbeeld de grachtengordelschone grachten en de Stelling van Amsterdam.

Over Donald Duck zijn meerdere uitzendingen, bijvoorbeeld over hoe de strip wordt gemaakt.

Over fotografie is er Annegien maakt over een jonge Instagram fotografe, maar ook natuurfotografie, portretfotografie en microfotografie dat onzichtbare micro organismen fotografeert.

Ook sport komt veel voor, zoals deze over rugby. Deze uitzending over flyboarden maakte echter veel meer indruk… en of meneer dat zelf ook mocht…

Dochterlief zal over een paar jaar alles met dansen leuker vinden. Deze over dansers van Introdans, of deze over het Nationale Ballet, of deze over decor en theatertechniek.

Voertuigen zijn ook favoriet, zoals die over de onderzeeboot, de luchthaven of de treinverkeersleiding. Ook de fiets is leuk en de fietsgeschiedenis. Zelf vind ik de uitzending over de caravan het leukste.

Hulpdiensten spreken altijd tot de verbeelding, zo zijn er de fietspolitie, politiewapens, de politiehelikopter, het uniform en het politiepaard. Voor de brandweer zijn er bijvoorbeeld de brandweertraining, de blushelikopter en brandveiligheid. Ook is er een Klokhuis uitzending over de ambulance.

Ik geloof dat alle kinderen dieren leuk vinden. Deze uitzendingen over vlinders of konijnen of gorilla’s of wilde zwijnen bijvoorbeeld. Ook de natuur komt aan bod: bloemenschimmelsvulkanen en voedselverspilling.

Vaak gaat het ook over je lijf, zoals deze over blozen.

Ook hoe dingen werken komt aan bod, zoals een dynamo, landkaarten maken, textiel design, brandschilderen en een 360 graden camera.

Veel plezier met kijken!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids