Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer


Fotografe Mariëlle heeft een fantastische dierenkamer voor haar dochtertje Pippa gemaakt en er hele mooie foto’s van gemaakt die ik graag met je wil delen. De kamer is makkelijk aan te passen als het kindje ouder wordt en kan dus meegroeien, ook dankzij de witte vloer en muren. Bovendien is er heel veel variatie mogelijk. Door de combinatie van oude en nieuwe spulletjes krijgt het karakter en blijft het betaalbaar. Het geheim zit hem hier in de mooie rustige basis, met accessoires van dieren.

Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer

Ze koos voor rustige kleuren met hout en mooie texturen, geen felle primaire kleuren, maar wel vriendelijk en vrolijk. Het thema is leuk voor zowel een meisje als een jongen, waar in deze kamer roze is gebruikt kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor turkoois of zeeblauw. Mariëlle baseerde de kleuren op de geweven katoenen bolletjes-lamp van Smallable. De grote lamp komt van IJgenwijs. De tak waar de kleine lampjes aan hangen komt uit het bos, het stuk touw van de bouwmarkt.

Pippa heeft geluk, opa is kunstschilder, en schilderde de muurschildering van een boom. Er werd druk overlegd met de schilder en een stijl bepaald, de kleuren werden afgestemd op de lampjes en kast. Papa en mama in spe werden een weekendje weggestuurd en opa maakte het schilderij op de muur, wat een luxe. Meer werk van opa Henk van Opbergen vind je op zijn site, erg leuk om eens te kijken! Wil je zelf ook zo’n schildering of juist iets anders, dan kun je de schilder daarvoor ook benaderen via zijn site.

Er is gekozen voor een schildering in de hoek, met als erg leuk effect het vogelhuisje met de lamp er in, dat in de boom lijkt te hangen. Het vogelhuisje koop je bij Lovescrapping of Xenos. Verder koop je bij de bouwmarkt een stuk strijksnoer en een lampfitting en schakelaar.

Als je niet zo goed kunt schilderen kun je in plaats van een muurschildering ook een behangboom kiezen, die zijn bij veel (online) winkels met behang te koop, met vogels (vaak uiltjes) er al in. Zelf een behangboom maken kan ook.

Veel opbergruimte op een babykamer is erg fijn. De roze opbergmanden in de commode komen van Ikea en de jute voor vuile was komen van H&M.


De kast is ook van Ikea (zijn er Nederlanders zonder Pax kast?), daarin is een gedeelte gereserveerd voor de babykleding. De planken en rails zijn perfect voor de kleine kleertjes en doordat de manden open zijn, heb je goed overzicht en kan je snel kleertjes terugvinden. Naarmate kledingmaat groter wordt is het ook makkelijk aan te passen. Aan de zijkant van de kast zitten boekenplankjes. Dit zijn houders voor schilderijen van Ikea. Op de plankjes staan kinderboeken, die vaak over dieren gaan, perfect voor een dierenkamer dus.


Daarnaast zijn er veel accessoires van dieren, zoals de nijlpaard spaarpot, de haakjes bij de commode.

En knuffelbeesten zijn natuurlijk de meest vanzelfsprekende “accesoires” in dit thema!


Boven de commode hangt een klein feetje aan een visdraadje, fascinerend voor de baby die eronder ligt tijdens verschoning. Achter het aankleedkussen hangt een spiegel, leuk voor de baby en voor ouders!

Veel van de gebruikte meubels zijn tweedehands: op straat gevonden en geschilderd (commode), van marktplaats (schommelstoel) en van vrienden (bedje).

Wil je meer zien van het werk van fotografe Mariëlle? Kijk dan eens op Lelle.nl.

Meer leuke ideeën om zelf te maken vind je hier, meer ideeen op het gebied van interieur en wonen vind je hier. Meer themakamers bekijken? Kijk dan eens naar deze kamer met uiltjes en bomen en deze strandkamer.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Marielle

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.