Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer

Fotografe Mariëlle heeft een fantastische dierenkamer voor haar dochtertje Pippa gemaakt. Ze heeft er ook nog eens hele mooie foto’s van gemaakt die ik graag met je wil delen. De babykamer heeft dieren als thema en is later makkelijk om te vormen naar een kinderkamer. 

De kamer is makkelijk aan te passen als het kindje ouder wordt en kan dus meegroeien, ook dankzij de witte vloer en muren. Bovendien is er heel veel variatie mogelijk. Door de combinatie van oude en nieuwe spulletjes krijgt het karakter en blijft het betaalbaar. Het geheim zit hem hier in de mooie rustige basis, met accessoires van dieren.

Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer

Rustige kleuren

Ze koos voor rustige kleuren met hout en mooie texturen, geen felle primaire kleuren, maar wel vriendelijk en vrolijk. Het thema is leuk voor zowel een meisje als een jongen, waar in deze kamer roze is gebruikt kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor turkoois of zeeblauw. Mariëlle baseerde de kleuren op de geweven katoenen bolletjes-lamp van Smallable. De grote lamp komt van IJgenwijs. De tak waar de kleine lampjes aan hangen komt uit het bos, het stuk touw van de bouwmarkt.

Een muurschildering

Pippa heeft geluk, opa is kunstschilder, en schilderde de muurschildering van een boom. Er werd druk overlegd met de schilder en een stijl bepaald, de kleuren werden afgestemd op de lampjes en kast. Papa en mama in spe werden een weekendje weggestuurd en opa maakte het schilderij op de muur, wat een luxe. Meer werk van opa Henk van Opbergen vind je op zijn site, erg leuk om eens te kijken! Wil je zelf ook zo’n schildering of juist iets anders, dan kun je de schilder daarvoor ook benaderen via zijn site.

Er is gekozen voor een schildering in de hoek, met als erg leuk effect het vogelhuisje met de lamp er in, dat in de boom lijkt te hangen. Het vogelhuisje is echt een vogelhuisje. Verder koop je bij de bouwmarkt een stuk strijksnoer en een lampfitting en schakelaar.

Als je niet zo goed kunt schilderen kun je in plaats van een muurschildering ook een behangboom kiezen, die zijn bij veel (online) winkels met behang te koop, met vogels (vaak uiltjes) er al in. Zelf een behangboom maken kan ook.

Veel opbergruimte op een babykamer is erg fijn. De roze opbergmanden in de commode komen van Ikea en de jute voor vuile was komen van H&M.


Opbergruimte

De kast is ook van Ikea (zijn er Nederlanders zonder Pax kast?), daarin is een gedeelte gereserveerd voor de babykleding. De planken en rails zijn perfect voor de kleine kleertjes en doordat de manden open zijn, heb je goed overzicht en kan je snel kleertjes terugvinden. Naarmate kledingmaat groter wordt is het ook makkelijk aan te passen. Aan de zijkant van de kast zitten boekenplankjes. Dit zijn houders voor schilderijen van Ikea. Op de plankjes staan kinderboeken, die vaak over dieren gaan, perfect voor een dierenkamer dus.


Veel van de gebruikte meubels zijn tweedehands: op straat gevonden en geschilderd (commode), van marktplaats (schommelstoel) en van vrienden (bedje).

Mooie accessoires van dieren

Daarnaast zijn er veel accessoires van dieren, zoals de nijlpaard spaarpot, de haakjes bij de commode.

En knuffelbeesten zijn natuurlijk de meest vanzelfsprekende “accesoires” in dit thema!


Boven de commode hangt een klein feetje aan een visdraadje, fascinerend voor de baby die eronder ligt tijdens verschoning. Achter het aankleedkussen hangt een spiegel, leuk voor de baby en voor ouders!

Verder lezen

Wil je meer zien van het werk van fotografe Mariëlle? Kijk dan eens op Lelle.nl.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids