Digiwijs met Donald Duck, zo leer je je kind meer over het internet

Deze week is het de Week van de Mediawijsheid, waarin extra aandacht is voor mediawijsheid onder kinderen vanaf 6 jaar. Als ouders zijn we opgegroeid in een wereld die langzaam steeds digitaler werd, onze kinderen worden er in geboren. Het internet heeft super leuke nieuwe dingen, nieuwe kansen, maar ook nieuwe gevaren. Het is dus best wel de moeite waard om eens met je kind te praten over digitale media!

In de Week van de Mediawijsheid wordt ook door veel scholen aandacht besteed aan het internet, je kunt kind vragen of er op school over gesproken is en daar over doorpraten. Er is ook een nieuw bewaaralbum van Donald Duck uitgebracht: Digiwijs met Donald Duck, dat helemaal over de digitale wereld gaat, maar dan natuurlijk wel op zijn Donald Ducks.

Digwijs met Donald Duck, zo leer je je kind meer over het internet

Er staan verschillende strips in, zoals altijd een lang verhaal in het begin en daarna nog een aantal kortere verhalen, over apps, hoe iedereen meekijkt op Facebook en bij het bloggen, hoe je account gehackt kan worden, sociale omgangsnormen van je telefoon en dat niet alles op internet echt is. Daarnaast vind je er allerlei extra informatie: hoe het internet werkt, hoe je veilig met je smartphone kunt omgaan, een overzicht van leuke apps, hoe je een veilig wachtwoord kunt maken, hoe je goed kunt zoeken op internet en een leuke digiquiz. Scholen kunnen het album gebruiken met extra lesmateriaal, maar je kunt er thuis ook mee aan de slag. Deze speciale editie van Donald Duck bestel je via Prima Onderwijs.

Digwijs met Donald Duck, zo leer je je kind meer over het internet

Zoonlief van net vijf jaar vind de digitale wereld super interessant, hij begint natuurlijk ook te zien dat zijn moeder regelmatig blogt. We bekeken samen het album, hij vindt Donald Duck natuurlijk fantastisch. Het is een mooie kans om eens wat meer te vertellen over het internet en me te beseffen wat hij al wel en nog niet weet. Stiekem krijgt je kind op school veel meer mee dan je denkt. Hij vond de strips heel leuk, al denk ik dat hij veel nog niet begrijpt. Dat maakt niet uit, hij vond het nu al leuk en over een paar jaar lezen we het nog eens opnieuw.

Via de site van de Week van de Mediawijsheid kun je daarnaast allerlei tips vinden en ook zijn er verdeeld over Nederland activiteiten. Op Mijn Kind Online vind je het artikel “25 manieren om te vragen: Hoe was het vandaag op internet?”, dit zijn allerlei leuke vragen die je aan je kind kunt stellen over internet, social media, apps en spelletjes. Het digitale magazine WIJS is er voor ouders met kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar, 9-12 jaar en 13-17 jaar en bevat tips over mediaopvoeding, schermtijd, apps en mobieltjes.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids