DIY sjaal voor meisjes en jongens


Sjaals, mutsen en wanten kun je niet genoeg hebben, want ze zijn iedere keer kwijt. Een sjaal zelfmaken heb je zo gedaan, zeker als je een oude hergebruikt. En het is resultaat is helemaal naar je smaak en uniek!

DIY sjaal voor meisjes
Voor de meisjessjaal gebruikte ik een oud fleece sjaaltje en de stof Junko gris clair van Petit Pan. Heb je geen bestaand sjaaltje dat je kunt hergebruiken, meet dan een andere passende sjaal op en reken 4 centimeter extra in de lengte en breedte. Door twee verschillende soorten stoffen te nemen krijg je een leuk effect. Fleece of badstof lekker zijn warm voor de winter.

Speld de twee lappen stof met de goede zijde naar binnen op elkaar. Stik drie zijden dicht (de naad kan 2 centimeter van de rand zijn als je van 4 centimeter uit gaat, bij een bestaande sjaal kun je de naad het beste zo smal mogelijk houden, anders wordt de sjaal erg smal), houd een smalle zijde open. Draai de sjaal met de goede kant naar buiten en vouw de hoeken goed uit, strijk de sjaal indien nodig om de randen mooi plat te krijgen. Speld de laatste zijde mooi dicht. Stik rondom, eventueel twee keer voor een vrolijk effect. Je kunt een draad in schutkleur kiezen, maar ook juist een contrasterende (neon)kleur, het draad dat ik gebruikte komt van de Hema.

DIY sjaal voor jongens
Bij deze jongenssjaal gebruikte ik een oude sjaal van Kik Kid, die te kort was geworden. Het handige van deze sjaals vind ik het bandje waarmee je de sjaal kunt vast zetten. Om de sjaal groter te maken moet je hem eerst aan beide zijden verlengen (met de naad naar de achterkant) voor je er een andere stof tegen aan zet. De gestippelde stof is Pois ginko azur van Petit Pan, de gestreepte stof is van een oude broek.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.