DIY: sterren masker voor een superheld

DIY: sterren masker voor een superheld

Hartstikke leuk, dat de crèche last minute carnaval aankondigt, maar wel even schrikken als je geen verkleedkleren in huis hebt. Doorgewinterde ouders hebben vast Spiderman of Mega Mindy pakken in de kast liggen, maar wij nog niet. Gelukkig heb ik op Pinterest een verzameling DIY speelgoed ideeën, met daarbij allerlei snel te maken maskers. In combinatie met wat kleding met sterren vormt zo’n masker opeens een superhelden outfit!

Dit masker van Ambrosia Creative met PDF patroon is erg makkelijk. Ik maakte het van dik vilt, je kunt ook kiezen voor twee lagen dun vilt, voor dikke stof (bijvoorbeeld van een oude spijkerbroek) of karton. Het elastieken band knipte ik uit een oude capuchontrui, maar gewoon simpel stoffen elastiek of band voldoet ook. De rondjes en sterretjes maakte ik van flockfolie, maar het kan ook met verf of spijkerstof.
DIY: sterren masker voor een superheld
Het t-shirt is van Kik Kid, de romper van de Hema en de broek van H&M.

Zoek je meer inspiratie? Kijk eens voor DIY maskers van een aap, olifant, vlinder en leeuw bij Lavender’s Blue, voor maskers van een leeuw, uil en panda bij Petit Poulou en voor een Batman masker bij Living With Punks.


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.