DIY: van een romper een jurk maken

Rompers zijn vaak snel te kort maar niet te smal. Je favoriete romper kun je ombouwen tot jurkje en het zo nog langer gebruiken.
DIY: van een romper een jurk maken
Kijk hoe lang de romper wordt als je hem aan de onderkant recht afknipt. Bepaal hoe lang je het jurkje wil hebben, bijvoorbeeld 15 centimeter langer dan wat je overhebt. Knip van een mooi stuk stof 17 centimeter bij 2,5 keer de breedte van de romper. Een oud shirt van jezelf kan ook, het voordeel is dat je de onderkant dan niet bij hoeft te werken. Knip de romper nog niet af, doe dit pas als de boel aan elkaar zit, als je hem afknipt is de breedte minder makkelijk te bepalen.

Draai de romper binnenstebuiten en speldt de romper en de stof met de verkeerde kant op elkaar, waarbij je 1 centimeter zoom overhoudt. Maak ook de zijkant precies op maat en speldt het af. Naai dit vast met een rechte stretchsteek (die kun je in het boekje van je naaimachine vinden). Knip de onderkant van de romper af en werk het af met een kruissteek voor stretchstof. Maak indien nodig een zoom aan de onderkant.
DIY: van een romper een jurk maken
Draai het jurkje met de goede kant naar boven en strijk de overgang tussen beide stoffen mooi glad. Je kunt er nog een stiksel overheen zetten als je wil, het hoeft niet.
DIY: van een romper een jurk maken
De gele romper is van Kik Kid, het stofje dat ik gebruikte is een vintage erfstuk uit de collectie van mijn moeder. Vergelijkbare stofjes vind je bijvoorbeeld bij Alice Apple. De zalmroze/oranje romper is van Fred & Ginger, de blauwe stof was een oude polo van Esprit van mijzelf.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids