DIY: zelf een knuffel maken

DIY: zelf een knuffel maken

Zoonlief wilde een dino knuffel, die hem kan beschermen tegen monsters. Ik besloot de dino zelf te maken. Het is een simpel klusje en bovendien kon hij bij het maken meekijken, wat het wel extra leuk maakte. Wat je nodig hebt is een stukje stof, zoals deze van Ikea, en wat fiberfill / vulwol, te koop bij de fourniturenzaak, hobbywinkel of Hema. Als je voor een wat dikker stofje kiest is het extra makkelijk.

DIY: zelf een knuffel maken

Ik gebruikte dit pdf patroon van Creative Index als basis. Leg de twee laagjes stof op elkaar, met de goede kant van de stof naar buiten. Daarop speld je de uitgeknipte papieren dino vorm. De dino had twee randen, waardoor ik meteen een naairand had, maar je kunt elke willekeurige dierenfiguur gebruiken, waarbij je een halve centimeter van de buitenrand nog een rand tekent. De papieren vorm laat je tijdens het naaien zitten, zodat je makkelijk de lijntjes kunt zien. Naai het dicht met een rechte steek, maar laat een stukje open, zodat je de vulling er in kan stoppen.

DIY: zelf een knuffel maken

Verwijder het papier, vul de knuffel op met fiberfil en naai het laatste stukje dicht. Werk vervolgens de randen af met een kruissteek. Zo heb je in een uurtje een mooie en heel persoonlijke dinosaurus knuffel. En als je de pdf nog een keer uitprint gelijk ook nog een kleurplaat.


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.