Duplo voor je dreumes (en peuter)

dreumes duplo

Duplo is een van de favoriete speelgoedsoorten bij ons thuis. Een deel van de collectie is vintage, daar heb ik zelf nog met mijn zusje mee gespeeld. De afgelopen jaren zijn daar allerlei voertuigen bij gekomen: brandweer, politie, ambulance, de voorkeur van zoonlief.

Kort geleden gingen we samen een cadeau voor zijn zusje uitzoeken. Of nou ja, samen… als hij het voor het zeggen zou hebben zou hij een trein kopen waar ze nog veel te klein voor is. Dus eigenlijk had ik het zelf al bedacht en hem overtuigd van het idee: Duplo ijsjes. Ze speelden samen eindeloos met ijsjes in het keukentje, maar dat zijn oude ijsjes die ik ooit op de rommelmarkt kocht. Dochterlief stopt ze telkens in haar mond en dat vind ik nou niet zo’n prettig idee met dat vieze goedkope plastic, dat schijnt vol met giftige stoffen te zitten. Tijd voor verantwoorde ijsjes dus 😉

dreumes duplo

Duplo heeft een hele collectie speciaal voor kinderen vanaf 1,5. Dochterlief speelt al tijden met de Duplo, een prima cadeau voor de eerste verjaardag 🙂 Ok, ze kan de ijsjes nog niet zelf in elkaar zetten, maar dat doet haar broer wel voor haar.

dreumes duplo 2

Er zijn allerlei soorten, sommige met een leuke opbergdoos er omheen. Een grote collectie vind je bijvoorbeeld bij Bol.com.

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips