Filmtip: De Hazenschool


Er is een toffe nieuwe film in de bios, waar je meteen een lentegevoel van krijgt: De Hazenschool. Het is een vrolijk Paas avontuur over een haas uit de stad, die eerst niks van de Hazenschool wil hebben, maar uiteindelijk de grote held blijkt te zijn. 

Update: De Hazenschool is inmiddels uit op DVD, te koop bij Bol.com.

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Deze vrolijke avonturenfilm (6+) is gebaseerd op de Duitse klassieker Die Häschenschule van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. Haas Max woont in de stad en probeert indruk te maken op de coolste bende van de stad. Hij springt op een modelvliegtuig dat op hol slaat en stort neer in het bos. Nadat hij ontsnapt is aan vossen komt hij terecht op een bijzondere plek: de Hazenschool. Op de Hazenschool leren jonge hazen hoe ze paashaas worden.

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Hartstikke leuk, maar Max wil het liefst direct terug naar de stad. Dat lukt niet meteen, want zijn vliegtuig is kapot en de vossen liggen buiten de poort van de Hazenschool op de loer. Langzaam gaat Max toch onderdeel uitmaken van de Hazenschool en leert de magie van de paashazen. Madame Hermione ziet een groot talent in hem en Emmi wordt zijn vriendinnetje, maar niet alle hazen vinden hem meteen leuk.

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Dan blijkt dat de vossen het magische Gouden Ei van de Hazenschool willen stelen, waardoor Pasen in gevaar is. Wat Madame Hermione al wist is waar, Max is degene die de Hazenschool kan redden, zodat alle kinderen ook dit jaar weer paaseieren zullen vinden!

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Ik keek de film samen met mijn zoon, we vonden de film allebei erg mooi. De film is een spannend avontuur, maar heeft veel meer. De film is prachtig tekenend, van de kleuren krijg je meteen een lente gevoel. De film zit ook vol met mooie thema’s: vriendschap, het verschil tussen de stad en de provincie, de rol van het individu in een groep en solidariteit. Absoluut een aanrader om in de bios te gaan bekijken dus! Op Film.nl kun je precies zien wanneer de film bij jou in de buurt draait. Onderstaande trailer is leuk om te zien hoe de film er uitziet.

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.