Filmtip: De Hazenschool

Van deze leuke film krijg je meteen een lentegevoel: De Hazenschool. Het is een vrolijk Paas avontuur over een haas uit de stad, die eerst niks van de Hazenschool wil hebben, maar uiteindelijk de grote held blijkt te zijn. Een filmtip voor Pasen!

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Deze vrolijke avonturenfilm (6+) is gebaseerd op de Duitse klassieker Die Häschenschule van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. Haas Max woont in de stad en probeert indruk te maken op de coolste bende van de stad. Hij springt op een modelvliegtuig dat op hol slaat en stort neer in het bos. Nadat hij ontsnapt is aan vossen komt hij terecht op een bijzondere plek: de Hazenschool. Op de Hazenschool leren jonge hazen hoe ze paashaas worden.

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Hartstikke leuk, maar Max wil het liefst direct terug naar de stad. Dat lukt niet meteen, want zijn vliegtuig is kapot en de vossen liggen buiten de poort van de Hazenschool op de loer. Langzaam gaat Max toch onderdeel uitmaken van de Hazenschool en leert de magie van de paashazen. Madame Hermione ziet een groot talent in hem en Emmi wordt zijn vriendinnetje, maar niet alle hazen vinden hem meteen leuk.

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Dan blijkt dat de vossen het magische Gouden Ei van de Hazenschool willen stelen, waardoor Pasen in gevaar is. Wat Madame Hermione al wist is waar, Max is degene die de Hazenschool kan redden, zodat alle kinderen ook dit jaar weer paaseieren zullen vinden!

Filmtip: De Hazenschool, een vrolijk avontuur met pasen

Ik keek de film samen met mijn zoon, we vonden de film allebei erg mooi. De film is een spannend avontuur, maar heeft veel meer. De film is prachtig tekenend, van de kleuren krijg je meteen een lente gevoel. De film zit ook vol met mooie thema’s: vriendschap, het verschil tussen de stad en de provincie, de rol van het individu in een groep en solidariteit. Absoluut een aanrader om in de bios te gaan bekijken dus! Onderstaande trailer is leuk om te zien hoe de film er uitziet.

https://www.youtube.com/watch?v=HDz8axILzfc

De Hazenschool is inmiddels te huur en koop bij Pathé Thuis en bij Bol.com.

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids