Filmtip: Ernest & Célestine

Er is een schattige nieuwe film in de bios: Ernest & Célestine. Het is zo’n fijne winterfilm vol sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. Wij keken deze film alvast!

Ernest & Célestine bestaat uit vier losse filmpjes, dat is fijn voor de concentratie van kleintjes. De film is daarom leuk voor peuters, kleuters en kinderen in de onderbouw van de basisschool. Onze beide kids vonden de film heel erg leuk en ik zelf ook, het is zo’n fijne feelgood tekenfilm met prachtige pastelkleurige tekeningen.

Filmtip: Ernest & Célestine ☆ met winactie

Filmtip: Ernest & Célestine

Ernest is een beer die altijd honger heeft, graag muziek maakt en soms een beetje knorrig is. Het muisje Célestine is heel vrolijk en vastberaden, maar juist daarom zijn ze zo’n leuk duo. Wat ik niet wist: de film is gebaseerd op de prentenboeken van de Belgische Gabrielle Vincent (te koop bij Bol.com). De tekeningen deden mij denken aan het Franse platteland, met idyllische landhuizen.

Filmtip: Ernest & Célestine

Het eerste filmpje gaat over het muizenfeest, waar Ernest veel zin in heeft, maar de berenbuurvrouw mevrouw Tulp ziet zoals altijd allemaal bezwaren. Dat komt natuurlijk goed, iedereen danst mee met de muizendans, ook onze kids dansen mee voor het scherm 🙂 In het tweede filmpje raakt de knop van de accordeon van Ernest kwijt. Célestine gaat op zoek en vindt de knop bij de Groene Muis, die bij nader inzien best aardig blijkt.

Filmtip: Ernest & Célestine

In het derde filmpje ontfermt het duo zich over het geadopteerde wilde gansje Bibi, dat nog moet leren vliegen. In het vierde filmpje is er een flinke sneeuwstorm, terwijl Célestine koekjes voor Ernest wil bakken voordat hij aan zijn winterslaap kan beginnen. Ook dat komt natuurlijk goed.

Filmtip: Ernest & Célestine

Wij vinden Ernest en Célestine absoluut een aanrader voor de voorjaarsvakantie! De film draait in meer dan 40 bioscopen in Nederland, op de site van Periscoop kun je zien waar.

Erg leuk, ik mag twee sets van vier kaartjes cadeau geven, met bij iedere set een sneeuwbol van Ernest en Célestine! De vrijkaartjes kun je gebruiken in alle bioscopen in Nederland waar de film draait. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat via onderstaand formulier weten waarom jij graag deze set zou willen winnen. Wie weet winnen jullie deze mooie prijs! Deze winactie loopt tot en met zondag 10 februari.

Update: de winactie is afgelopen. De winnaars zijn bekend: Marloes en Nathalie kunnen met hun kids naar Ernest en Célestine!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids