Filmtip: Ferdinand de lieve stier is nu uit op DVD

Er is een nieuwe film uit op DVD, van de makers van Ice Age en volgens onze mannen net zo grappig: Ferdinand. Deze film over een stier die niet wil vechten is leuk om samen te kijken, de film is voor kijkers vanaf zes jaar. Vader en zoon keken de film en vertellen erover.

Lieve stier Ferdinand (de stem van Ricco Verhoeven past goed als krachtpatser met klein hartje) weigert van kleins af aan te vechten en wordt daardoor uiteindelijk geliefd door zijn omgeving.

Filmtip: Ferdinand de lieve stier is nu uit op DVD

Het is een klassiek animatie verhaal. In het begin verliest Ferdinand zijn vader in een stierengevecht, gedood door de schurk (de matador). Aan het eind is hij toch de held in die zelfde arena, omdat de matador de stier niet mag doden van het publiek.

Ferdinand leeft lang en gelukkig met al zijn vrienden op de boerderij (vooral de dochter van de boer die hem gelijk ziet zoals hij is) waar hij in zijn jeugd naar toe is toegevlucht. De moraal van het verhaal is mooi: zijn hart is zo groot dat ook de grootste pestkop zijn vriend wordt en hij het publiek in de doorgaans vijandige stierenvecht arena voor zich wint en zo de matador te slim af is.

Filmtip: Ferdinand de lieve stier is nu uit op DVD

Er zitten heel veel kleine grapjes in de film, zoals stieren die in het OV stappen en een dance off tussen arrogante paarden en de stieren. Zoonlief moest daar erg om lachen en ik stiekem ook.

De side kick is de gekke geit Lupe en is zowel grappig als aandoenlijk (stem Plien van Bennekom is erg goed gekozen). De muziek past ook goed bij de film en komt de beleving ten goede.

Filmtip: Ferdinand de lieve stier is nu uit op DVD

Kortom, het is een leuke en zeer vermakelijke film die we zeker binnenkort weer een keer opzetten! Ferdinand is te huur en te koop bij Pathé Thuis en bij Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids