Getest voor het hele gezin: een luisterboeken abonnement

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hoe fijn is het als je onbeperkt luisterboeken kunt luisteren, voor jezelf en voor de kinderen? Mijn collega vertelde me over haar luisterboeken abonnement van Storytel, een soort Netflix of Spotify, maar dan voor boeken. Dat wilde ik ook wel eens proberen. Proberen kan de eerste veertien dagen gratis, wij hebben het abonnement inmiddels een paar maanden.

In het abonnement zit een grote hoeveelheid kinderboeken, maar ook fictie en non-fictie voor volwassen. Ook zonder abonnement kun je zien welke titels ze hebben. In je account kun je favorieten aanmaken, je “boekenplank”.

Om de boeken te luisteren kun je op verschillende apparaten de app zetten, je logt in en je kunt boeken gaan luisteren. Je kunt de boeken ook downloaden, handig voor in het vliegtuig of als je ergens slecht internet hebt.

Getest voor het hele gezin: een luisterboeken abonnement

De oudste van zes jaar luistert lekker een boek terwijl hij ondertussen tekent of met lego bouwt. Hij luisterde bijvoorbeeld al Superjuffie (erg leuk voorgelezen door Georgina Verbaan), Lotta uit de Kabaalstraat en Pippi Langkous (voorgelezen door Diewertje Blok, die kent hij natuurlijk!).

De jongste van drie jaar luistert ook wel bij het tekenen, maar vindt het vooral leuk om mee te bladeren in een papieren boek. Terwijl zij bijvoorbeeld verschillende versies luistert van het Muizenhuis (voorgelezen door Diewertje Blok), kan ik rustig de boodschappen bestellen.

Voor onszelf zijn er heel veel romans om uit te kiezen, maar bijvoorbeeld ook de column-boeken van Paulien Cornelisse, een voorstelling van Herman Finckers en hoorcolleges van Maarten van Rossem (door de auteurs zelf voorgelezen).

Er zijn ook wat dingen die ik nog mis. Zo kun je bij je boekenplank geen mappen aanmaken voor de verschillende gezinsleden, waardoor ik mijn eigen favorieten moeilijk kan vinden tussen de enorme hoeveelheid titels die ik voor de kinderen als favoriet aangevinkt heb, al kun je kinderboeken wel uitfilteren. Daarnaast staat er bij de kinderboeken geen leeftijd aangegeven, waardoor je dat op andere websites moet opzoeken als je de titel niet kent. Maar goed, dit zijn geen onoverkomelijke dingen.

Tot slot heb ik nog een paar tips voor het gebruiken van audioboeken voor kinderen:
*Onderweg in de auto, trein of het vliegtuig kunnen kinderen boeken luisteren, zorg dan wel dat ze offline beschikbaar zijn.
*Oudere kinderen slapen meestal niet meer overdag, maar hebben soms wel even rust nodig. Ze kunnen even lekker rusten terwijl ze een boek luisteren.
*Tijdens het knutselen en tekenen is het relaxed om een boek te luisteren.
*Kan je kind een keer niet slapen, dan is het ontspannend om even een boek te luisteren. Voor het slapen gaan een tijdje luisteren kan natuurlijk ook.
*Kinderen die al kunnen lezen kunnen zelf meelezen als ze het papieren boek ook hebben, kinderen die nog niet kunnen lezen bladeren mee voor de plaatjes.

Wij zijn dus erg blij met het Storytel luisterboeken abonnement. Meer weten? Kijk dan op de site van Storytel. Na de eerste veertien dagen kost het abonnement een tientje per maand en het is direct opzegbaar.

Dit artikel is een samenwerking door middel van affiliate links, daarover lees je hier meer.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.