Getest: Zoku Ice Cream Maker

We zijn al jaren fan van de Zoku Quick Pop ijslolly maker, dus ik wilde ook de Zoku Ice Cream Maker wel eens uitproberen. Elke dag ijs eten is leuk en zelfgemaakt ijs kan ook gezond zijn, zelfs een manier om je kids extra fruit te laten eten. Bovendien mag een van onze kinderen geen gewoon roomijs vanwege een koemelkallergie, dus had ik nog een goede smoes om er eens een te proberen.

getest: Zoku Ice Cream Maker

Er zit een beschermhoes bij en een ring die je er af kunt halen om hem schoon te maken. Daarnaast zit er een spatel bij. Het ding werkt heel simpel: je stopt het metalen deel 12 uur lang in de vriezer en haalt hem er uit als je ijs wil maken. Het handigste is het om hem standaard in te de vriezer te hebben zitten.

getest: Zoku Ice Cream Maker

Je stopt er een mengsel in van iets wat je lekker vindt. Zoonlief wilde in dit geval verse mango mengen met vanillevla. Ik meng ook vaak (geiten)yoghurt en fruit met een beetje agavesiroop. Je kunt eigenlijk alle soorten fruit gebruiken en al dan niet met melkproducten mengen. Voor wie ook geen geitenmelk kan hebben zou je ook eens soyamelk of soyayoghurt kunnen gebruiken. Als zoetstof kun je suiker of bijvoorbeeld gebruiken. Let op: als iets bevriest wordt het wat minder zoet.

getest: Zoku Ice Cream Maker

Vervolgens moet je het mengsel ongeveer 10 minuten regelmatig omroeren, langzaam ontstaat er dan ijs. Het is wel iets meer werk dan de Zoku Quick Pop (die stop je er in, je wacht 7 minuten en ze zijn klaar), maar als je met een kop koffie of een wijntje aan je terrastafel zit is het helemaal geen straf om af en toe in het bakje te roeren. De kids kijken ondertussen vol spanning toe 🙂

getest: Zoku Ice Cream Maker

Na tien minuten is het ijs klaar, dan is het een softijs, voor veel kinderen is dat al koud genoeg. Wil je het net iets harder en kouder hebben, dan kun je het nog tien minuten in de vriezer zetten.

De Zoku Ice Cream Maker is te koop bij Bol.com en Fonq. Eerder schreef ik ook een artikel over de Zoku Quick Pop IJsmaker.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids