De lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjes


IJsjes hebben een magische aantrekkingskracht op kinderen. Alleen van het woord beginnen ze al te stuiteren. Niks is zo leuk als enthousiaste kinderen, dus het liefste deel ik bij de eerste zonnestraal ijsjes uit. Om dat een beetje gezond te houden stond de Zoku ijsmaker al even op mijn verlanglijstje en we hebben hem eindelijk! Er zijn varianten met 1, 2 of 3 plekken voor een ijsje, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com en Fonq.

De Zoku ijsmachine is ideaal: het is een soort groot ijsblok dat standaard in de vriezer staat (minimaal 24 uur van tevoren), als je dan ijsjes wil maken vul je de ijsmaker met iets lekkers en zijn ze in 7 minuten klaar. Voor kinderen extra leuk, want ze kunnen kijken hoe de ijsjes gemaakt worden. Enthousiasme gegarandeerd!

De lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjesVaak bewaar ik een deel van de ijsjes in een diepvrieszakje in de vriezer. Ik heb ook wat extra stokjes aangeschaft, zodat ik veel ijsjes tegelijk kan maken en invriezen. Je kunt ook een speciale koker kopen om de ijsjes in de vriezer in te bewaren.

Ik verzamelde de lekkerste smaken voor je, meestal nog gezond ook en vaak met fruit. Proef en bepaal wat voor jou de lekkerste verhouding is. Houd er daarbij wel rekening mee dat bevroren substanties wat minder zoet smaken, dus je moet het extra zoet maken. Als basis kun je bijvoorbeeld Griekse yoghurt (geen magere yoghurt) of light kokosmelk gebruiken. Stop alle ingrediënten samen in de hakmolen van de staafmixer of in de blender en je mengsel is klaar. Het is lastig om je mengsel in de vorm te krijgen zonder te knoeien, je kunt daarvoor een trechtertje gebruiken. Wil je dat het fruit nog zichtbaar is, “plak” dan een klein stukje fruit tegen de zijkant van de ijsmaker, voordat je de rest erbij doet.

De lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjes

*Aardbeien: Griekse yoghurt, aardbeien, agave siroop of honing (of suiker).
*Ananas: kokosmelk light, ananas, agave siroop.
*Banaan: Griekse yoghurt, banaan, agave siroop.
*Framboos: Griekse yoghurt, framboos, agave siroop.
*Kersen: Griekse yoghurt, kersen, agave siroop, vanille suiker.
*Mango: kokosmelk light, mango, peer, agave siroop.
*Mint: limoen, mint, water, agave siroop en eventueel rum voor papa en mama.
*Nutella: melk, banaan, Nutella.
*Peer: peertjes, evt agave siroop.
*Perzik: Griekse yoghurt, rijpe perzik, honing.
*Sinaasappel: Griekse yoghurt, sinaasappelsap, agave siroop, vanille suiker.

Nog meer over ijs maken

Wij hebben een super sterke staafmixer, een Braun MultiQuick 9, wat een fijn ding is dat. In plaats van eindeloos staan te pureren gaat deze super snel en kan hij zelfs noten pureren en ook bevroren ijs (met de staafmixer kop in een bakje). Hij is met zo veel accessoires te koop dat je eigenlijk geen keukenmachine meer nodig hebt en er zit een kinderslot op. Ik schreef er hier op Leuk Met Kids over.

Review van een super sterke staafmixer én de lekkerste recepten voor een gezonde BBQ met kids

 

Ik testte later ook deze Zoku Ice Cream Maker.

getest-zoku-ice-cream-maker-3.jpg.jpeg

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.