Gezonde fruit traktatie voor school: Bear Fruit snack jojo’s

Bij ons op school mag er geen snoep worden getrakteerd. Hartstikke goed, maar wat moet je dan wel trakteren? Van cadeautjes uitdelen ben ik niet zo’n fan, dat is al snel goedkope plastic rommel die thuis wordt weggegooid. Wij gingen dit jaar voor gedroogd fruit, een soort rozijntjes, maar dan anders. Een gezonde fruit traktatie dus. 

We kochten Bear fruit yoyo’s bij Albert Heijn in de smaken aardbei, appel en mango. Zoals de naam al zegt: het is een soort opgerolde plat fruitlint, een jojo dus.

Gezonde traktatie voor school: fruit jojo's - Bear fruit yoyo

Bear Fruit als gezonde fruit traktatie

In een zakje zitten twee jojo’s en een verzamelkaartje, in een pak zitten vijf zakjes. Ze zijn ook lactosevrij en glutenvrij, fijn als er kids met een allergie in de klas zitten.

Gezonde traktatie voor school: fruit jojo's - Bear fruit yoyo

Bear Fruit met ballonnen

We stopten de zakjes in een mand, die ik kort geleden bij een kringloopwinkel vond, vanaf nu is dit onze traktatie mand 🙂 Om het hengsel van de mand wikkelde ik linten en ik knoopte er een paar ballonnen aan.

Gezonde traktatie voor school: fruit jojo's - Bear fruit yoyo

Zoonlief vond het een top idee, nu mag hij tóch iets te snoepen uitdelen: “Want gedroogd fruit is gezond mama!” En met de versierde mand was hij ook helemaal blij, hij is super vrolijk toch?

Gezonde traktatie voor school: fruit jojo's - Bear fruit yoyo

Gezonde traktatie met gedroogd fruit in een bekertje

Corrien maakte deze schattige bakjes met BEAR fruit, servetje en kartonnen bakje. Die laatste twee komen van Albert Heijn.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Op veel scholen mag er geen snoep worden getrakteerd, dan zijn deze fruit snoepjes ideaal. BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van fruit, het zijn dus gezonde tussendoortjes. Ze zijn verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land erbij. Door alle smaken te combineren heb je een lekker kleurrijke traktatie.

Bear fruit voor grotere kinderen en tieners

Een update:  jaren later ging hij nog eens voor deze gezonde fruit traktatie. Dit keer in een iets stoerder kratje, want inmiddels was hij 9. En ballonnen gebruiken we vanwege het milieu ook al een paar jaar niet meer. Deze mini slingers kun je ieder jaar gebruiken.

Bear fruit snacks - corona proof en gezonde fruit traktatie op school of crèche

Bij veel hockeyclubs moet een van de kids fruit meenemen voor in de pauze van de hockeywedstrijd, misschien is dat bij voetbal ook wel. Mijn luie moeder oplossing: Bear Fruit rolls en mandarijnen. Dat scheelt stress op de zaterdagochtend en is coronaproof.

Bear fruit snacks na de sportwedstrijd

Ook leuk: een keer een zakje Bear Fruit mee in de broodtrommel.

Ook leuk: een keer een zakje Bear Fruit mee in de broodtrommel. 

Bij de Hema zijn er allerlei leuke papieren maskers en feestbrillen. In een papieren zakje met iets lekkers er in heb je een leuke combinatie, ook leuk voor tieners in de bovenbouw. We gebruikten BEAR Fruit Rolls van Albert Heijn.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op school. Deze traktatie is ook leuk voor tieners in de bovenbouw, met gezond gedroogd fruit met feestbril en traktatiezakje.

Meer traktatie ideeën

Wil je nog meer traktatie ideeën zien? Kijk dan even naar dit artikel met traktaties voor kinderen op crèche of school. Ook op Instagram delen we regelmatig inspiratie.

Traktaties voor kinderen op crèche of school

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids