Traktaties voor kinderen op crèche of school

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Het is ieder jaar weer lastig om een leuke traktatie te verzinnen voor op de crèche of op school, vooral omdat snoep in veel gevallen niet toegestaan is. Ik laat je de leukste ideeën zien.

Traktaties voor kinderen op crèche of school

Met de traktatieklets kaartjes van Gezinnig geef je de traktatie iets extra´s. De traktatieklets set bevat 36 kaartjes. Voor kinderen van 3-6 jaar zijn het 18 duo’s van halve dieren, ieder kind kan bij het trakteren op zoek naar het klasgenootje met de andere kant van zijn of haar dier. Voor kinderen van 6-12 jaar zijn het leuke vragen. De kaartjes zijn te koop Gezinnig.nl of Bol.com, lees hier verder hoe je de traktatie maakt.

Snelle traktatie voor school: bakje popcorn mét een leuk spelletje

Bananenbrood cupcakes zijn lekker, gezond en makkelijk om samen te maken. En ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit, wij gebruikten muffinvormpjes van Dr. Oetker bij Albert Heijn en cocktailprikkers van de Hema.

Gezonde traktatie: bananenbrood cupcakes

Op veel scholen mag er geen snoep worden getrakteerd, dan zijn deze fruit snoepjes ideaal. Het is gemaakt van gedroogd fruit, een soort rozijntjes dus, maar dan anders ? Ik schreef er hier over. De snoepjes zijn Bear fruit yoyo’s en kochten we bij Albert Heijn.

Gezonde traktatie voor school: fruit jojo’s

De Hema heeft betaalbare dozen met jungledieren, huisdieren, waterdieren en prehistorische dieren, leuk om als basis te gebruiken en samen met je kind iets te knutselen. Zoonlief ging voor de dino’s en natuurlijk, lees hier verder hoe je de traktatie maakt.

Traktatie voor school dinosaurus met rozijnen-rugzakje

Nog een traktatie met een dino: kaaskoekjes met tattoos in een mooi zakje, lees hier hoe je de dinosaurus traktatie maakt.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Voor de eerste verjaardag is het misschien wel het allerlastigste om iets te verzinnen. Een collega had erg leuk idee: ballonnen. Dat vinden kinderen heel leuk, vooral als je bijzondere ballonnen koopt. Heel spectaculair zijn helium ballonnen, maar dat kost je dan wel 50 euro, bijvoorbeeld bij Hiephiepballon. Een andere optie is om gewoon leuke ballonnen te kopen, bij een speciaalzaak of heel betaalbaar bij de Hema. Als je de ballonnen op een draagstaafje zet (te koop bij feestwinkels) en er een kaartje aan bindt, zien ze er nog leuker uit. Zelf zette ik ze een keer op stokjes als traktatie, de werkbeschrijving vind je in dit artikel op Leuk met kids.

Ballonnen trakteren op de creche #leukmetkids #traktatie #verjaardag #birthday #balloon

Dit idee voor uitdeelboekjes is ook heel leuk op de crèche of kleuterschool, omdat ze voor verschillende leeftijden leuk zijn. Bol.com heeft heel veel verschillende uitdeelboekjes.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Wat een leuke vrolijke traktatie is dit! Het gezichtje is leuk als traktatie, maar ook om kinderen zelf te laten maken tijdens een feestje. Kijk hier voor de uitleg van de eierkoektraktatie.

Deze rozijnenpoppetjes zijn erg leuk om samen met je kind te maken. Klik hier voor de uitleg van de rozijnenpoppetjes.

Traktatie voor school of crèche: gezonde rozijnen poppetjes

Als je rond Pasen jarig bent is dit ook een leuke manier om rozijntjes in te pakken. Klik hier voor de uitleg van de traktatiepaashaasjes.

Een vriendin gaf me de tip van een schrijfsetje: een bekertje met een potlood, schrijfboekje en of vingerpopje erop met een nijntje koekje erbij. Op het bekertje kun je een etiket met naam en foto plakken.

Traktaties voor kinderen op school: schrijfsetje

Toen mijn zoontje nieuw was op school en een paar dagen later jarig was, maakte ik een variant daarop: een A5 vel, met daarop zijn foto en een verhaaltje wie hij is, met stickers er op geplakt. Het zakje en het potlood kocht ik bij de Hema, de stickers bij een Bruna.

Traktaties voor kinderen op crèche of schoolEen vriendin van mij maakte een keer zelf knuffeltjes voor de crèche, veel werk, maar wel heel leuk. Het patroon had ze gevonden bij Revoluzzza.

Traktaties voor kinderen op crèche of school: monster knuffeltje

Zij raadde me ook vingerpopjes aan, die leuk zijn om op een lange vinger te zetten. Dit mag dan weer niet op onze crèche, maar is op een verjaardagsfeestje wel heel leuk. Zij had ze zelf gemaakt, maar ze zijn ook bij de Hema te koop.

Traktaties voor kinderen op crèche of school: vingerpoppetjesOok maakte zij een keer voor alle kindjes op de crèche een leuk zakje, met daarin een lolly, maar daar kun je natuurlijk ook een doosje rozijntjes in stoppen.

Traktaties voor kinderen op crèche of school: traktatie zakjes

Mijn zoontje kreeg een keer van een ander jongetje deze strijkapplicatie, die je op een kledingstuk kunt zetten. Super leuk idee voor peuters en kleuters. Met een ballonnetje er aan heel feestelijk.

Traktaties voor kinderen op crèche of school: strijkpatch

Wil je voor een verjaardag de spekkies extra leuk maken? Maak er vrolijke lollies van! Klik hier voor de uitleg van de spekjeslolly.

Leuke traktatie voor verjaardag: zelfgemaakte spekjes lolly

Welk kleintje is niet gek op Nijntje? Deze versierde Nijntje konijntjes zijn leuk om uit te delen. Als je ze voor echt kleine kindjes maakt, dan kun je de balletjes en dergelijke beter weglaten en alleen decoratiestift gebruiken.

Nijntje paashaas koekjes versieren

VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.