Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig dino koekje en tattoo

Onze oudste is gek op dino’s, dus zijn traktatie voor zijn verjaardag op school moest absoluut iets met dinosaurussen zijn. Aangezien er op school geen ongezonde zoetigheid getrakteerd mag worden werd het een hartig koekje, met een leuke plaktattoo erbij. Het kost wel even wat tijd, maar zoonlief vond het super leuk om het samen te doen. Voor wie minder tijd heeft geef ik ook wat tijdbesparende alternatieven.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Ik wilde graag papieren zakjes gebruiken, wel zo fijn voor het milieu. We kochten traktatiezakjes bij de Flying Tiger, helaas niet online te koop, online kun je bij de Hema bijvoorbeeld cadeaudoosjes kopen. Op de zakjes staat “snack”, daar plakten we de dino’s overheen.

De rondjes drukten we uit uit gekleurd papier, om het uit te drukken gebruikten een pons in de vorm van een rondje, te koop bij Bol.com. Vervolgens drukten we dino’s uit met een pons, deze kochten we ooit bij een hobbywinkel, hij is helaas niet online te vinden. Als alternatief kun je dino stickers (te koop bij Bol.com) of dino stempels (te koop bij Bol.com) gebruiken.

Voor de juffen en meesters kochten we bonbons, die doos moest natuurlijk ook versierd worden.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Voor de kaaskoekjes gebruikte ik een recept van Leuke recepten. Ik gebruikte dubbele hoeveelheden voor 36 koekjes: 500 gram roomboter, 700 gram oude kaas, 500 gram bloem en 2 eieren. Nadat we de koekjes op de bakplaat hadden gelegd drukten we er dinopoten in, dat moet je vrij diep doen, anders is het na het bakken niet meer zichtbaar. Als de dinopoten er in zitten kun je de koekjes bakken, wij bakten ze wat langer dan in het recept aangegeven, namelijk 20 minuten. De kaaskoekjes lieten we afkoelen en stopten we verpakt in een gekleurd servetje in het uitdeelzakje. Heb je geen tijd om koekjes te bakken, dan kun je bij de Appie dinosaurus koekjes van Lotus kopen. Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

In de zakjes stopten we behalve een kaaskoekje ook een tattoo. De plaktattoos zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben daar ook nog andere soorten tattoos van dinosaurussen.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Op zijn verjaardag kreeg onze kleine man ’s ochtends alvast een tattoo op zijn arm en natuurlijk wilde hij ook zijn dino t-shirt aan, alles in dinosaurus thema 🙂

Traktaties voor kinderen op crèche of school

Wil je nog meer traktatie ideeen zien? Kijk dan even naar dit artikel met traktaties voor kinderen op crèche of school.


Meer inspiratie voor verjaardagen


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids