Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën

Pasen komt er weer aan, tijd om lekkere dingen te knutselen met eten! Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met eten voor Pasen. 

Knutselen met eten voor Pasen - zoete recepten en ideeën. Pasen komt er weer aan, tijd om lekkere dingen te knutselen met eten! Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met eten voor Pasen. 

Koekjes knutselen voor Pasen

Paaskoekjes met smarties

Deze paaskoekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Ze zijn super gezellig toch?

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties
Vogelnestje met paaseieren

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers. De bovenkant van de lange vingers hebben we gedoopt in gesmolten witte chocolade. We hebben vier driehoekjes op elkaar gemaakt, ieder met drie lange vingers. In de gesmolten chocolade strooiden we dikke hagelslag. In het nestje liggen gespikkelde paaseitjes van M&M (Albert Heijn).

Vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren
Nijntje paashaasjes

Ook super gezellig voor Pasen: deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes. We maakten ze van kant en klare Nijntje koekjes. Gezellig om samen met de kinderen te versieren.

Nijntje paashaas koekjes versieren
Nieuwsgierige paashaas koekjes

Deze nieuwsgierige paashaas koekjes zijn ietsje meer werk, maar ook wel heel erg leuk. Heel cute hoe ze je zo aankijken toch?

Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Cupcakes voor Pasen

Deze paasmuffins zijn ook heel makkelijk om te maken en super leuk om samen met de kinderen te doen. Ik hou wel van weinig werk met veel effect!

cupcakes en muffins voor pasen

Deze laatste is gemaakt met cupcakes en paaseitjes van Smarties en M&M (Albert Heijn).

cupcakes en muffins voor pasen

Marijke maakte deze vrolijke cupcakes met gelly paaseitjes. Door het “gras” krijg je meteen een lentegevoel.

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen

Taart voor Pasen

Kleine meis is meestal jarig rond Pasen, dus op haar verjaardag is daar vaak wel wat van zichtbaar. Dit jaar maakten we een paastaart. Met dit recept maak jij ook zo’n pastelkleurige verjaardagstaart met de sfeer van Pasen.

Verjaardagstaart: een leuk recept als je jarig bent rond Pasen

Mijn zusje maakte deze mooie taart voor Pasen. Met paaseitjes (Albert Heijn) en muntblaadjes.

Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën

Paasbrood in de vorm van eieren of de paashaas

Gezellig bij het paasontbijt, of gewoon op zondagochtend: een paasbrood in de vorm van de paashaas en paaseieren. Daarom maakte ik een apart blog met leuke recepten voor paasbrood en paasbroodjes.

Recepten voor paasbrood: Pasen met kinderen. Ben je op zoek naar lekkere recepten voor paasbrood? In deze blog deel ik recepten voor paasbrood en paasbroodjes. En natuurlijk ook tips om het paasbrood te versieren met kinderen. En heb je al gezien dat HEMA twee bakvormen voor Pasen heeft? Een paashaas bakvorm en een siliconen paasei bakvorm. We gebruikten ze als basis voor de paasbrood recepten.

Voor dit brood gebruikte ik een twee pakken broodmix en wat voedingskleurstof. Je kunt er natuurlijk ook zoetigheid aan toevoegen, maar die eet je meestal toch al vrij veel met feestdagen. Het paashaasbrood bakte ik in een bakvorm (Bol.com en de Hema). Brood rijst nog behoorlijk, dus de vorm moet niet te vol zitten.

Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Bij de roze paashaas mengde ik de voedingskleurstof bij het kneden. Bij de paasei bolletjes mengde ik de voedingskleurstof er pas doorheen voorafgaand aan de tweede keer rijzen (brood moet twee keer rijzen). Daarvoor pakte ik een bolletje deeg en kneedde de kleurstof licht door. Daarna maakte ik de bolletjes in de vorm van een eitje.

Let op: sommige voedingskleurstoffen bevatten stoffen die je liever niet aan je kind geeft. Ik kocht laatst een paar leuke kleuren voedingskleurstof bij de bakker. Thuis las ik de verpakking, daarop stond dat de ingrediënten de activiteit en oplettendheid van kinderen negatief kunnen beïnvloeden. Bij biologische winkels kun je voedingskleurstoffen kopen met natuurlijke ingrediënten.

Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Op de bruine paashaas tekenden we het gezicht met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn). Ook de suikeroogjes en bloemetjes op de roze paashaas zijn Dr. Oetker (Albert Heijn).

Paaseieren versieren

Corrien verfde eieren met eierverf (bij I love speelgoed, bij Pipoos en bij Bol.com). Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

paaseieren verven

De eieren moeten natuurlijk ook een mooi eierdopje krijgen.  Deze leuke eierdopjes maakten we met wc rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Vervolgens tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, eierdopje wc rol paashaas. Toilet paper easter egg

Verder lezen over Pasen

Naast deze recepten en ideeën om met eten te knutselen voor Pasen,  vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Knutselen met eten voor Pasen - zoete recepten en ideeën. Pasen komt er weer aan, tijd om lekkere dingen te knutselen met eten! Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met eten voor Pasen. 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids