Ballonnen trakteren op de crèche

Een traktatie voor de crèche is verzinnen is sowieso lastig. Maar voor de eerste verjaardag helemaal, want je kind kan je nog niet vertellen wat hij of zij wil. Toen mijn oudste een jaar werd had een van mijn collega’s had een goed idee: ballonnen, dat vindt een kind van een jaar leuk. Het werd een groot succes, dus toen de jongste één jaar werd wil ook zij ballonnen trakteren op de crèche.

Ik heb nog even gekeken naar helium ballonnen, maar dat bleek een beetje duur geintje voor een kinderverjaardag. Een mooi alternatief vond ik ballonnen op ballonstokjes, die kun je bijvoorbeeld bij Bol.com kopen. In de ballonnenwinkel had ik een enorme keus aan patroontjes-ballonnen. Ik ben gek op sterren en stippen, dus dat werd het. In twee kleuren blauw, maar ik had er werkelijk alle kleuren van de regenboog kunnen vinden. Leuke ballonnen vind je bijvoorbeeld ook bij Bol.com.

Ballonnen trakteren op de creche #leukmetkids #traktatie #verjaardag #birthday #balloon

Op onze crèche mochten de kids geen snoep, dus aan de ballonnen heb ik rozijnendoosjes gehangen. Ik heb ze aan de stokjes gehangen met cadeaulint, dat kun je heel makkelijk onder de deksel van de rozijntjes doorschuiven. Aan het stokje heb ik ook nog een labeltje gehangen met een verjaardagstekst. De labeltjes komen van de Hema.

Voor beide juffen kochten we doosje bonbons, die zorgen tenslotte heel vaak voor je kinds, dus een verjaardag is een goed moment om ook voor hun iets leuks te doen. In het bonbondoosje paste prima een ballonstokje. Ik koos voor roze ballonnen voor de juffen, met een roze labeltje en roze cadeaulint.

Ballonnen trakteren op de creche #leukmetkids #traktatie #verjaardag #birthday #balloonHet effect was spectaculair: een grote tros met ballonnen. Op straat stopte een vrachtwagen om me voor te laten, totaal verbaasd moet de man zijn geweest. Zoonlief was ietwat verbaasd om eerst een grote tros ballonnen op de crèche te zien binnenkomen en daarachter verstopt zijn moeder. Toen ik vroeg wie me wilde helpen kwamen alle grotere kids enthousiast op me afrennen en hadden ze binnen drie seconden allemaal een ballon. Kortom, ballonnen bleken niet alleen leuk voor mijn dreumes, maar ook voor de peuters en bijna kleuters. Een simpele traktatie met weinig werk en veel effect dus!

Wil je naast deze ballonnen nog meer ideeën om te trakteren zien, zowel voor crèche als school? Kijk dan even naar dit artikel met traktaties voor kinderen op crèche of school.

Traktaties voor kinderen op crèche of school


VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids