Koekjes bakken en versieren met suikerlijm


Wat is er op een druilerige zondagmiddag nou leuker dan koekjes bakken, versieren en daarna met een kop thee opeten? Wij gingen aan de slag!

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm

Ik kan me nog herinneren dat we vroeger regelmatig taai taai poppetjes en koekjes versierden. De versiersels plakten we vast met suikerlijm. Het recept voor suikerlijm is super simpel, het enige dat je nodig hebt is poedersuiker en een heel klein beetje water. Vul een kommetje met poedersuiker en meng er een heel klein drupje water doorheen, je kunt altijd nog wat extra water toevoegen en je hebt weinig nodig. Klontjes kun je wegkloppen met een garde.

Vervolgens kun je de koekjes versieren met wat de kids lekker vinden, of wat je toevallig in huis hebt. Wij gebruikten vruchtenhagel, gedroogde mango en gedroogde ananas. Chocolade hagel, stukjes fruit, mini spekjes, discodip, smarties en rozijntjes vinden veel kinderen ook leuk.

We gebruikten een koekjesmix, Leev biologische oerkoekjes havermout en banaan, gekocht bij de Appie. Als je kinderen deeg wil laten kneden en snoepen kun je er beter geen eieren doorheen doen. Eigenlijk moest er een ei door, maar dit deeg was zonder ei ook vochtig genoeg en anders kun je een beetje extra boter toevoegen. Heeft je kind een koemelk-allergie, dan kun je plantaardige margarine gebruiken. Voor kids met een glutenallergie liggen er glutenvrije koekjesmixen in de supermarkt.

Veel plezier met koekjesbakken!

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm

Koekjes bakken en versieren met suikerlijm


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.