Tip: uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Zoek je een traktatie voor op de crèche of kleuter school die voor alle leeftijden leuk is, dan zijn uitdeelboekjes leuk. Als je zo’n traktatieboekje ook nog leuk inpakt wordt het helemaal een feestelijke traktatie. Een leuk idee voor de verjaardag van je dreumes, peuter of kleuter. 

Regelmatig verbaas ik me over de traktatie cadeaus die de kinderen op de crèche krijgen. Vaak geeft een kind niet één cadeau, maar wel drie. Vaak zijn het spullen waar de meerderheid van de verticale groep niks mee kan of mag omdat ze er te klein voor zijn. Bovendien proberen de meeste ouders die ik ken de hoeveelheid rotzooi in huis te beperken. Al met al verdwijnt het in veel gezinnen zo snel mogelijk in de prullenbak, zonde van het milieu dus.

Snoep mag niet op de crèche worden gegeten, omdat het ongezond is. Daarom moet het mee naar huis, dat is dus niet leuk om te trakteren. Snoep wordt eveneens vaak in meervoud gegeven. Bovendien is het vaak snoep dat voor de meeste kinderen nog in de categorie gevaarlijk valt. Lolly’s en te kleine snoepjes, dat soort spul.

Maar het is nog helemaal niet zo makkelijk om iets te verzinnen dat wel een goed idee is, zonder dat het gelijk heel veel geld kost. Ik heb nu een paar keer gekozen voor een kartonnen uitdeelboekje, want dat is leuk voor bijna alle kinderen in de groep. Uitdeelboekjes zijn leuk als traktatie op zowel de crèche als op school voor kleuters. Er zijn bovendien veel verschillende uitdeelboekjes, Bol.com heeft een groot assortiment.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Uitdeelboekjes leuk inpakken

Bij de Hema kun je uitdeelzakjes met een doorzichtig venstertje kopen. Hierin zie je de boekjes zitten waardoor het er heel feestelijk uitziet. Om het er nog wat feestelijker uit te laten zien deed ik allemaal verschillende kleuren vouwblaadjes in het zakje. De rozijntjes komen ook van de Hema.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de creche of school

Dit keer kozen we voor uitdeelboekjes van Gonnie en vriendjes. Een paar geleden heb ik ook wel eens Kikker boekjes gebruikt, beide komen van Bol.com. De Kikker boekjes kun je leuk combineren met rozijntjes van Zonnatura, waar Kikker en zijn vriendjes op staan, te koop bij de supermarkt.

Tip: uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Toen heb ik doorzichtig inpakpapier gebruikt, dat zag er ook heel feestelijk uit, maar was wel meer werk.

Tip: uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Verder lezen

Wil je nog meer traktatie ideeën zien? Kijk dan even naar dit artikel met traktaties voor kinderen op crèche of school. Op Instagram delen we ook regelmatig leuke ideeën.

leuke ideeën voor traktaties

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids