Tip: uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school


Zoek je een traktatie voor op de crèche of kleuterschool die voor alle leeftijden leuk is, dan is een uitdeelboekje leuk. Als je zo’n traktatieboekje ook nog leuk inpakt wordt het helemaal een feestelijke traktatie. Een leuk idee voor de verjaardag van je dreumes, peuter of kleuter. 

Regelmatig verbaas ik me over de traktaties cadeaus die de kinderen op de crèche krijgen. Vaak geeft een kind niet één cadeau, maar wel drie. Vaak zijn het spullen waar de meerderheid van de verticale groep niks mee kan of mag omdat ze er te klein voor zijn. Bovendien proberen de meeste ouders die ik ken de hoeveelheid rotzooi in huis te beperken. Al met al verdwijnt het in veel gezinnen zo snel mogelijk in de prullenbak, zonde van het milieu dus.

Snoep mag niet op de crèche worden gegeten omdat het ongezond is en daarom moet het via de bakjes naar huis, dat is dus niet leuk om te trakteren. Snoep wordt eveneens vaak in meervoud gegeven en ook hier is het vaak snoep dat voor de meeste kinderen nog in de categorie gevaarlijk valt, lolly’s en te kleine snoepjes, dat soort spul.

Maar het is nog helemaal niet zo makkelijk om iets te verzinnen dat wel een goed idee is, zonder dat het gelijk heel veel geld kost. Ik heb nu een paar keer gekozen voor een kartonnen uitdeelboekje, want dat is leuk voor bijna alle kinderen in de groep.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of school

Bij de Hema kun je uitdeelzakjes met een doorzichtig venstertje kopen, hierin zie je de boekjes zitten waardoor het er heel feestelijk uitziet. Om het er nog wat feestelijker uit te laten zien deed ik allemaal verschillende kleuren vouwblaadjes in het zakje. De rozijntjes komen ook van de Hema.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de creche of school

Dit keer kozen we voor uitdeelboekjes van Gonnie en vriendjes. Een paar geleden heb ik ook wel eens Kikker boekjes gebruikt, beide komen van Bol.com. De Kikker boekjes kun je leuk combineren met rozijntjes van Zonnatura, waar Kikker en zijn vriendjes op staan, te koop bij de supermarkt.

Tip: uitdeelboekjes als traktatie op de crèche of schoolToen heb ik doorzichtig inpakpapier gebruikt, dat zag er ook heel feestelijk uit, maar was wel meer werk.
20131101-174703.jpgEr zijn natuurlijk ook allerlei andere uitdeelboekjes, Bol.com heeft bijvoorbeeld heel veel verschillende uitdeelboekjes.

Traktaties voor kinderen op crèche of school

Wil je nog meer traktatie ideeen zien? Kijk dan even naar dit artikel met traktaties voor kinderen op crèche of school.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

3 Comments
Babbe

Wat een fijne tip van de boekjes! En van de vouwblaadjes trouwens ook, je hebt zulke leuke designs tegenwoordig. Ik ga deze onthouden, hoor! 🙂

Ysolde

Leuk idee om aan te vullen zo! Ik heb boekjes van kikker & vriendjes, weliswaar in mini vorm, bij het kruidvat gescoord. stuk voordeliger. Bij blokker zie ik de wat grotere ook van Woezel & Pip 16 Uitdeelboekjes, voor 10 euro.

Maud

Kruidvat heeft vaak super fijne aanbiedingen, alleen helaas wel allemaal tijdelijk en meestal niet online 🙁 Bij Blokker kan ik ze ook niet online vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.