Met de autoslaaptrein comfortabel op vakantie met kinderen


Als je een vakantie wil plannen met kind gaan er opeens hele andere criteria een rol spelen dan daarvoor. Zoals hoeveel spullen je kunt meenemen. Al die dingen meenemen in het vliegtuig is best veel gedoe. In de auto kun je veel meer kwijt, maar ver rijden met kleine kinderen is niet ideaal. Vorig jaar ontdekten we de autoslaaptrein, waarmee we lekker rustig naar Italië konden, heel fijn voor een vakantie met kinderen. Alle spullen konden we meenemen, zonder er mee te hoeven slepen. Ook ons eigen autostoeltje kon mee, wel zo veilig.

Heel comfortabel op vakantie naar het zuiden met de autoslaaptrein

Of nou ontdekten, mijn schoonouders gingen met hun kinderen ook altijd met de autoslaaptrein op vakantie. Dennis heeft dus fijne herinneringen aan de autoslaaptrein, dat was een grote beleving.

Ook voor ons met baby bleek het heel relaxed te zijn. Je rijdt op vrijdag naar Den Bosch en zet je auto op de trein. Vervolgens ga je nog even lekker winkelen (klik hier voor leuke shopping tips in Den Bosch) en stapt aan het einde van de middag in de trein. In ons geval heel relaxed met baby, die we rustig konden voeden en laten spelen en slapen. Maar als je iets oudere kinderen hebt is de trein voor hun ook al een feest op zich. We hadden een eigen coupe geboekt, alle privacy dus. Overdag zit je op de bank of stoelen in de coupe, ‘s nachts klap je de bedden uit.

De volgende ochtend kom je fit aan in Italië, in ons geval in Alessandria (ook vlakbij Zuid Frankrijk). In het hoogseizoen kun je ook naar Livorno en Slovenië (bijvoorbeeld handig als je naar Kroatië wil). Na twee weken Toscane zijn we weer teruggereden naar Alessandria om daar aan het einde van de zaterdagmiddag de trein te pakken en zondagochtend uitgerust in Den Bosch aan te komen. In Alessandria kun je wat minder goed shoppen dan in Den Bosch, tot een uur of drie zijn namelijk bijna alle winkels dicht. Alleen de winkels vlakbij het station zijn open, maar je kunt er wel nog even van een Italiaanse lunch genieten. Op de terugweg in de trein kom je rond etenstijd langs het meer van Lugano, diner with a view dus.

We dachten dat de autoslaaptrein duur zou zijn, maar dat viel eigenlijk wel mee, zeker in het voorseizoen. Het is weliswaar duurder dan met de auto naar Italië rijden, maar de prijzen zijn vergelijkbaar met een vliegreis met huurauto. Meer info vind je op de site van de autoslaaptrein. Een tip: boek op tijd, zodat je zeker weet dat je plek hebt.

De volgende keer dat we naar het zuiden gaan nemen we zeker weer de autoslaaptrein, ik ben nu al benieuwd wat de kids er tegen die tijd van vinden, vooral onze kleine treinenfan zal het spectaculair vinden!

***UPDATE: HELAAS RIJDT DE AUTOSLAAPTREIN NIET MEER VANUIT NEDERLAND. ER ZIJN NOG WEL AUTOSLAAPTREINEN IN DUITSLAND.***


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Saskia | KidsErOpUit

Lijkt me super relaxed met de autoslaaptrein! Ik heb het voor het hoogseizoen weleen uitgebreid vergeleken, maar helaas kwam de autoslaaptrein er echt heel veel duurder uit dan met eigen auto….

Leuk met kids

Klopt, het is duurder dan je eigen auto, zelfs als je een hotelovernachting erbij rekent. Je kunt het qua prijs vergelijken met vliegen plus een auto huren. Wij vonden dat stuk rijden echt geen optie en hebben er toen voor gekozen om in het voorseizoen te gaan, dan kun je ook veel luxere locaties voor hetzelfde budget vinden, maar dat kan met schoolgaande kinderen natuurlijk niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.