Het sociale leven van je kind

Zodra je moeder of vader wordt krijg je er een sociaal leven bij. Eerst omdat iedereen je opeens aanspreekt, zodra je een kind hebt krijgt iedereen die neiging. Soms zijn dat leuke gesprekken, soms ook niet en soms heb je er gewoon even geen zin in. Voor moeders begint dit overigens nog eerder, namelijk zodra je een buik krijgt. Al vrij snel komt er nog een extra sociaal leven bij: dat van je kind. Ik dacht dat dat na een paar jaar zou komen, maar niks blijkt minder waar, zoonlief van nog geen jaar heeft al een sociaal leven en het levert hilarische en ontroerende situaties op.

Niet lang geleden liep ik de koffiebar tegenover mijn huis binnen, toen zoonlief opeens werd aangesproken door een jongetje van een jaar of drie. Wat bleek, het jongetje zit in dezelfde groep op de crèche. Mijn vriend gaat meestal naar  de crèche, dus ik kom er niet zo vaak en ken dus niet alle kinderen. Zoonlief straalde helemaal bij het zien van het jongetje, begon in zijn handen te klappen en kreeg tot zijn grote vreugde  kusjes van het jongetje. Tegen de tijd dat ik de koffiebar uit liep was mijn koffie to go al lang op, want de moeder van het jongetje vertelde enthousiast.
20131012-115209.jpg
Ook heeft zoonlief een crèche-vriendin van drie jaar oud, of misschien meer een surrogaat mama. Als we hem ophalen op de crèche liggen ze niet zelden samen op hun buik op de grond, terwijl zij hem een boekje voorleest. Net als de juf zegt ze dan: “Ach jochie, kom maar dan gaan we spelen”. Haar moeder vertelde me dat het peutermeisje inmiddels ook tegen haar zusje “Ach jochie” zegt en dat ze graag de foto’s van de school-fotograaf van zoonlief wilde bestellen. Ik had nooit verwacht dat kleine kinderen zo lief met elkaar zijn. Dat wordt nog wat, als het peutermeisje zo rond kerst kleuter wordt en naar school gaat en ze elkaar moeten missen.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids